Last news in Fakti

15 Април, 2017 11:20 2 836 16

Семейството с убитото куче: Искат да застрелят и нас

  • застрелян-
  • лабрадор

Семейство Риманте и Цветан Цолови все още не знаят защо беше застреляно кучето им Термик. Вместо обяснение или извинение те получават заплахи за живота си, а подписка в кметството цели да бъдат изгонени от дома им в село Балша, съобщи БТВ.

На Лазаровден семейството излиза на разходка с двете си кучета и малката си дъщеря Неринга. Животните – баща и син, обичали да играят в кална локва, и се отдалечили на 200-300 метра от стопаните си – близо до селскостопанския двор на двама брата Здравко и Христо Миленови. Именно един от тях е застрелял фатално Термик, за да го намери Цветан малко по-късно безжизнен.

„Чух изстрела и нещо ми трепна, казах на Риманте да се прибере с детето. Запалих мотора, обиколих селото и не намерих кучето. Термик лежеше прострелян във врата до двора, това беше премерен изстрел, от упор”, споделя Цветан.

Той е категоричен, че животните не са способни на агресия. „ Всички ги познават и си играят с тях. Това е порода на куче водач за слепи хора. Тези кучета не могат да изядат дори живо животно, те ядат само готова храна”, посочи той.

Семейството парапланеристи отива в Балша, за да намери спокойствие. Познават се с малко хора и никога не са имали проблеми с никого. „Не сме имали конфликти и с въпросните двама братя. Все още нямам отговор защо са убили кучето”, коментира Цветан.

Реакция от кмета на Балша няма, а по-късно идват и заплахите.

„Получихме заплахи, че заради кучето ще застрелят цялото ни семейство. Болни са от алкохолизъм, вероятно са близки на братята”, коментира Риманте.

Цветан допълва, че им е казвано, че полиция не се вика и в селото не се прави така. Властите обаче са иззели оръжията на братята и са снели техните самопризнания.

Семейство Цолови са категорични, че няма да си тръгнат. Цветан призова хората по малките села да не си затварят очите за подобни случки и да разчитат на властите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кумчо Вълчо

    15 14 Отговор
    Не оправдавам убийството на кучето, но си има закон,кучето трябва да е с повод и намордник точка. Много чужденци си мислят че тук е джунгла и могат да правят каквото си искат.

    Коментиран от #6

  • 2 един

    17 7 Отговор
    Историята е типично нашенска. До такава степен, че настръхваш от ужас. Много ми е мъчно за горкото благородно животно, обичало стопаните си и им създавало радост. Да не говорим за хората! Защо след като убиха кучето им, ги заплашват? Нещо те кара да излезеш от кожата си. Да се замислиш какви хора живеят там, където семейството е отишло да търси спокойствие! За пореден път касапският ни манталитет, при който животните са само и единствено стока и подлежат на всякакви своеволия, ме ужасява. Някога ще заприличаме ли на хора?! Май всичко случващо ни се е предопределено. И е резултат от примитивизма ни!
  • 3 Владислав Димитров

    16 5 Отговор
    Щяъ да ги разбера братята, ако кучето е било Питбул или някоя друга зла порда...)) Но Лабрадор ?
  • 4 Брат ми

    20 5 Отговор
    Въпросните две СЕСТРИ,които се изживяват като господари на това селце, просто не са попаднали на свестни и миролюбиви хора...като мен :-) Не само те имат оръжие...Писнало ми е от такива самозабравили се боклуци,но и слабата държава има голяма вина...
  • 5 В група

    8 15 Отговор
    Стига с тия кучета вече...
  • 6 Дон АНтонио

    18 6 Отговор

    До коментар #1 от "Кумчо Вълчо":

    Що дрънкаш глупости ? Това куче е по-умно от средностатистическият българин. Материала който го е застрелял също може да бъде отстрелян щото е под нивото на един лабрадор
  • 7 той

    12 4 Отговор
    Това е България-земя пълна с изроди .
  • 8 SisrPit

    6 5 Отговор
    До Владислав Тодоров, ако е Питбул какво, трябва да го гръмнат защото имат комплекси... Не съм съгласен, аз имам Питбул и е по добър дори от Лабрадор,
  • 9 Риманте в канала

    13 14 Отговор
    Статията се публикува за въздействие, втори път!
    Явно първият път не е оправдала очакванията...
    Кучето е мъртво, ЗАРАДИ БЕЗХАБЕРИЕТО НА СТОПАНИТЕ СИ!
    Не са виновни, онези, които са го застреляли - липсата на стопанин те кара да вземеш мерки - Лабрадор, питбул, коли - не ми пука, няма да рискувам бяс!
    Щом е дошло в моя двор и ми се зъби - изходът за песа ще е летален!
    Сега братята да съдят Риманте за КЛЕВЕТА и за нападение при което са били принудени да защитят живота на себе си и семейството си!!!
  • 10 dexter

    12 15 Отговор
    Куче се води на каишка и с наморник.

    И аз да съм, и аз ще го гръмна
  • 11 Офф

    9 5 Отговор
    Като чета коментарите се убеждавам, че сме много злобен и дребнав народ... Никога няма да излезнем от "калта"...
  • 12 Смъртзаубийиците

    6 4 Отговор
    Да съдят убийците
  • 13 Козелко

    6 4 Отговор
    Айде сега гусин ,г-жа кучкарови
    ,на ново купуваме куче значи,слаагаме чипче,каишка,каишка задължително!,иии слеед тоова какво!,ами това!,че останалите не искат твоето куче да ги лигави и да се запознават с него.
  • 14 Човек

    6 5 Отговор
    От личен опит казвам- няма на 100% безопасно куче, това че ви гледа с любов , и не хапе вас , съвсем не значи ,че не може да бъде опасно и за други. Кучето не се оставя да тича без контрол, като свободна ма.тия.Има и големи хора, и деца които припадат от ужас, като видят към тях да се приближава ,свободното ви куче, дори и да подуши. Те няма от къде да знаят, а и вие сте далече. На мои познати ,дъщеря им разви такава грозна фобия , че сега излиза на улицата ,много трудно и само с придружител, след гонене и нахапване от изтървано домашно куче. Стандартната процедура по селата е следната, ако видят някое куче да скита , предупреждават собственика му два три пъти да го върже, или накрая някой го стреля. Свободните овчарски кучета са със спънка. Ясно видима каишка , със написан на нея тел. номер , е спасила много кучета,и ги е върнала при стопанина. Ако си пускаш или изтърваш кучето редовно ,нарушаваш правилата и никои не може да ти помогне, ни кмет , ни полицай, а може и да изядеш боя, дори и да се имаш за френски командос,ако от там минава детето му за училище.И аз гледам кучета вързани на синджир.

    Коментиран от #15

  • 15 Чичу Ади

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Човек":

    Ами с това си мислене..... Пък и не си попаднал на човек. Иска ми се в тази държава да се оправят нещата, но за целта трябва да има гражданска война и да се проведе един лов на вреден човешки дивеч.
  • 16 Гост1

    0 0 Отговор
    Миленови са действали при крайна необходимост, ако са нападнати от кучетата и са имали правото да утепат и двете. Браво . А който иска да разхожда кучета, да спазва закона -каишка, намордник и т.н.