Last news in Fakti

25 Ноември, 2011 15:20 1 772 1

Четирима задържани в София след спецакция срещу наркодилъри

  • дилъри-
  • наркоразпространение-
  • наркотици-
  • наркодилъри
Четирима задържани в София след спецакция срещу наркодилъри - 1
Снимка: БГНЕС

Две специализирани полицейски операции срещу наркоразпространението в София проведоха криминалисти от Седмо РУП и служители на сектор „Наркотици” към СДВР. Четирима мъже са в полицейския арест, иззето е голямо количество различни по вид наркотични вещества, съобщиха от пресцентъра на МВР.

След продължило около месец наблюдение на двама дилъри, „действали”на територията на „Студентски град”, криминалисти от Седмо РУП предприели акция по задържането им.

Вчера Е.М. /20 г./ и Р.П. /23 г./ от София били изненадани в местно заведение. При обиска у Е.М. служителите на реда открили пет пакетчета с амфетамин. След като било установено, че двамата пребивавали без адресна регистрация в апартамент на ул. „Георг Вашингтон”, собственост на роднина на Р.П., последвало и претърсване на адреса. Оттам криминалистите конфискували пликове с различна големина и цвят, съдържащи вещество на бучки и прах, както и 19 полиетиленови пликчета, оформени във вид на топчета. Проверяващите се натъкнали и на пликове с марихуана в насипно състояние. Експертиза показала, че иззетите вещества са над 620 грама амфетамин и около 93 грама марихуана.

И двамата задържани са известни на полицията и осъждани. Е.М. в момента изтърпява наложена присъда „пробация” за хулиганство. Р.П. има регистрация в полицията за същата проява, той е осъждан ефективно за притежание на наркотици. След изтичане на полицейската мярка, на Е.М. и Р.П. с прокурорско постановление са наложени 72-часови мерки за задържане. Повдигнато им е обвинение за извършено престъпление по чл. 354а от НК.

Криминалисти от сектор „Наркотици” разследвали информация за пласьор на дрога в столицата. При разследването те установили самоличността му – М.И. /35 г./ ж.к. „Младост-2”, както и факта, че той е част от мрежата улични дилъри, изградена и снабдявана с наркотиците от М.Р. /36 г./, живущ в ж.к. „Дружба”. В хода на операцията, на 22-ри ноември около обяд, криминалистите засекли двамата мъже пред блока на М.И. При последвалите лични обиски, претърсване на паркираната отпред кола на М.Р. – Honda Civic, както и при проверките в жилищата им, са открити шест мобилни телефона  и  СИМ-карти, неголяма сума пари, счетоводни записки за продадените наркотици, опакована в различни разфасовки марихуана, кокаин и електронна везна.

Общото количество на иззетата дрога възлиза на 40 грама канабис и 0,52 гр кокаин. М.И. е регистриран в полицията за наркоразпространение, осъждан за убийство по непредпазливост, а снабдителят му – за управление на МПС след употреба на алкохол. На двамата са повдигнати обвинения след докладване на материалите в Софийска градска прокуратура и са задържани за 72 часа.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фик

    0 0 Отговор
    яяя куките хванали от свойте хах