Last news in Fakti

2 Декември, 2011 14:42 1 279 0

НКЖИ с неизгодни договори за 50 млн. лева

  • софия-
  • неизгодни-
  • договори-
  • 50 милиона лева-
  • национална компания „железопътна инфраструктура”-
  • разследване-
  • обиски

На територията на столицата се провежда специализирана операция

Специализирана операция под ръководството на Върховна касационна прокуратура (ВКП) и Софийска градска прокуратура /СГП/ се провежда на територията на столицата. В нея участват служители на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” (ГДБОП) и следователи от Национална следствена служба (НСлС), съобщиха от МВР.. Операцията се провежда във връзка с образувано наказателно производство по отношение на сключени неизгодни договори от Национална компания „Железопътна инфраструктура” с отделни фирми. Вследствие на това са нанесени щети в размер на близо 50 милиона лева. Производството е образувано през ноември 2011 г. срещу виновно длъжностно лице от държавното предприятие.

Разследването e водено във връзка с извършени длъжностни престъпления и присвоявания, неизгодни сделки, пране на пари и данъчни престъпления.

Извършват се обиски, претърсвания и изземвания на относими към предмета на делото документи, компютърна информация в централата на националната компания, както и в други три офиса. Уточняват се и лицата за разпити. Действията по разследването продължават.

Изпълнителният директор на компанията Милчо Ламбрев заяви, че това, което в момента проверяват антимафиотите е стара документация от периода 2006-2007 г., като на този етап не са искани материали от последните 2 години. Ламбрев посочи, че е изненадан от акцията, но допълни, че екипите на ГДБОП са влезнали в НКЖИ без показни действия.

Преди дни главният прокурор Борис Велчев заяви: "Относно БДЖ още в следващите дни ще разберете, че прокуратурата не е бездействала". Обвинител № 1 потвърди, че огромни средства са вкарани в БДЖ от държавния бюджет и Световната банка, но не е напълно ясно какво е станало със средствата. „Страхувам се, че за част от тях е ясно", коментира обаче главният прокурор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА