Last news in Fakti

2 Декември, 2011 21:10 1 383 1

Убийците от Севлиево остават в ареста

  • севлиево-
  • убийство

Съдът прецени, че има опасност да се укрият

Габровският окръжен съд остави за постоянно в ареста 17-годишния ученик Ник Георгиев и 20-годишния студент Петър Петров, които са обвинени в жестокото убийство на 22-годишния Павел Христов от Севлиево.

Младежът изчезна в края на септември след купон. Два месеца по-късно криминалистите разкриха, че той е жестоко убит от Георгиев и Петров. Двамата направили пълни самопризнания и разказали пред полицаите, че са убили Павел с чук, защото ги дразнел, когато пийнел малко. След това се опитали да залеят и запалят трупа с бензин, но не успели. Оставили тялото в гората и си тръгнали, като по пътя изхвърлили чука.

След като Петър се прибрал вкъщи, казал на баща си какво се е случило. Бащата отишъл на мястото, за да се увери, че синът му говори истината. Намерил тялото на Павел и го преместил в близкото дере, където го затрупал с шума.

В съдебната зала днес присъстваха родителите на студента и ученика, а журналисти не бяха допуснати. Нямаше ги и родителите на убития Павел. Габровските магистрати счетоха за неоснователно искането на адвокатите на двете момчета за налагане на по-лека мярка за неотклонение и прецениха, че единствено със задържането под стража може да се осуети съществуващата реална опасност те да се укрият или да извършат друго престъпление.

Решението на Габровския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Велико Търново в 3-дневен срок.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 съдия

    0 0 Отговор
    ...Дотук-браво и на Геновева,и на съдийте-"момчетата"са си точно истински убийци и точно така трябва да ги назоваваме,аплаузи и за съдийте-със сигурност са били подложени "на натиск",но чест им прави,че не са се поддали!
    БРАВО за сега,а по-нататък-ще поживеем,ще видим!
    Пожелавам им и се надявам да останат на висота,за да наложат справедливо наказание и на тези убийци,и на всички други,осмелили се да посегнат на най-ценното ни!