Last news in Fakti

1 Декември, 2011 12:00 12 498 8

Жестоко убийство на младеж в Севлиево

  • севлиево-
  • павел христов

Двама приятели го пребили с чук, защото ги дразнел, като пийне малко

Жестоко убийство на младеж в Севлиево - 1
Снимка: МВР-Габрово

Двама души са задържани за убийството на 22-годишния Павел Христов от Севлиево, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Габрово. Младежът е убит по особено жесток начин от свои приятели на 20 и 17 години.

За последно Павел е видян на 28 септември. Приятелите му го виждат за последно, когато били на купон в неговия дом на тази дата. След това той трябвало да им се обади по телефона. Но нито се обаждал, нито телефонът му отговарял. След тази вечер телефонът на Павел бил винаги изключен.

На 14 октомври негов братовчед го обявява за изчезнал. На 3 ноември полицията го обявява за общодържавно издирване. 

Убийството е извършено от двама младежи от Севлиево. Единият е 20-годишният Петър Петров. Той е студент втори курс по психология във Великотърновския университет. Вторият участник е престъплението е 17-годишният Ник Георгиев - ученик в 11 клас.

Двамата са били на купона заедно с Павел и тримата са останали последни. След това го примамват под предлог, че ще търсят злато в гората. Тръгват с кола, завеждат го в гориста местност около село Боазът, Севлиевско и там му нанасят удари с чук. Заливат Павел с бензин и правят неуспешен опит да го запалят. Оставят трупа в гората и  изхвърлят чука по пътя, разказаха за Факти.бг от Областната дирекция на полицията в Габрово.

С момчетата е работено. Те направиха пълни самопризнания, за което най-голямата заслуга е на психолога на дирекцията. Момчетата посочват мястото, където са оставили трупа на Павел Христов, но полицаите не го намират, когато правят огледа. Оказва се, че тялото на убитото момче е преместено.

В хода на разследването се установява, че в нощта на убийството Петър споделя с баща си за случилото се, който отива на мястото на убийството. Намира трупа и го премества в близкото дере, където го затрупва с клони и шума. Тялото на Павел е открито вчера от органите на реда.

Мотивът на Петър и Ник е много странен, ако може да се каже мотив, коментираха от полицията в Габрово. Като пийнел малко алкохол, Павел започвал да ги дразни.

Двамата са задържани за 72 часа. Предстои да им бъде поискана мярка „задържане под стража”. Работата по случая се извършва под ръководството на Окръжна прокуратура-Габрово.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бойко борисов

    1 0 Отговор
    Децата наивни и просто си признават всичко.Интересно ми е каква е в случая "най-голямата заслуга на психолога" или просто поредната фукня на ченгетата...

    Коментиран от #2

  • 2 Bobi

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "бойко борисов":

    @1 Дори да ти се обясни по-подробно , едва ли ще проумееш нещо , така като те преценявам....
    Жалко за младото момче , но жалко и за тези също млади момчета , че са погубили не само живота на приятеля си , но и техните също .
    Като пилнел ги дразнел ....божеееее........
  • 3 didi

    4 0 Отговор
    ДО ЖИВОТНА !!!!!!
  • 4 съдия

    6 0 Отговор
    Какви "момчета,момчетата,момчета",ПО ДЯВОЛИТЕ!!!!!!
    Истинските им имена са УБИЙЦИ,УБИЙЦИТЕ,УБИЙЦИ!!!!
    Или не сте съгласни??!!!!!!
    И истинската присъда трябва да бъде ДОЖИВОТ,БЕЗ ПРАВО НА ОБЖАЛВАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА!
    Защо ли?
    Защото,като минат оная "школа"{ако ги осъдят,все пак,в което не вярвам много}-та,след като излязат от там,ще дойдат при нас готови престъпници и отново убийци!
    Когато някой отнеме живот веднъж,всеки следващ път ще му е все по- лесно и по-лесно!
    Знам, че мнозина ще ме осъдят и няма да са съгласни с мен,но ако човек е наистина честен със себе си и със своята съвест,мисля,че ще се съгласи с мен.
  • 5 enemY

    0 0 Отговор
    Познавам 1-ният убиец Ник другият сам го виждал и момчето което е убито сам виждал също познавам и роднините на убитото момче просто нямам думи...
  • 6 Теодор Славов

    0 0 Отговор
    Жалко за всички ...
  • 7 maikata na pavel

    0 0 Отговор
    neznam koi ot kade ima informacia za slu4iloto se,no do sega nikoi ne se e svarzval s nas roditelite
  • 8 bratov4eda na pavel

    0 0 Отговор
    iskam samo da kaja 4e tazi informaciq ne e vqrna i vseki reporter si dobavq ot nego i hiperbolizira istoriqta ako nqkoi moje da kaje vsi4ko to4no kakto e tova sum az poneje znam to4nata i istinskata informaciq za slu4aq ako imate vuprosi molq pi6ete mi v facebook ! Eto i facebook-a mi : //www.facebook.com/profile.php?id=100001284067837 ! O4akvam va6ite vaprosi !!!