Last news in Fakti

18 Декември, 2011 17:00 1 531 0

"Подпалвачът" Ковачки остава в ареста

  • изгорели коли-
  • юлиян ковачки
"Подпалвачът" Ковачки остава в ареста - 1
Снимка: БГНЕС

Юлиян Ковачки, вторият арестуван за палежите на коли в София, остава в ареста. Това реши Софийският градски съд, мотивирайки се, че има обосновано предложение той да е извършил палежите, както и че има опасност да се укрие. Става въпрос за 12 палежа в кварталите „Младост“ и „Хаджи Димитър“.

Арестът на Ковачки бе съобщен от вътрешния министър Цветан Цветанов в парламента. Няма връзка между него и първия арестуван за палежи в кв „Западен парк“ Владислав Николов – Куката, който също получи най-тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража“.

Ковачки е сирак и е имал тежко детство. Той отрича да е виновен, обяснявайки че просто минавал покрай колите и те пламвали.

"Това, че постоянно съм бил очевидец на пожарите, не означава, че съм аз. Аз просто минавам от там почти всеки ден. Почти всеки ден обикалям почти целия квартал "Младост", защото имам приятели там", обясни пред съда днес самият Юлиян Ковачки, цитиран от БГНЕС. Пред психиатъра той е заявил: "Аз минавах и колите пламваха". До този момент, освен съдебно -психиатричната експертиза, са готови четири пожаро-технически експертизи.

Преди два дни стана ясно още, че Юлиян Ковачки действал в района на блока си в жк „Младост“, познавал повечето от потърпевшите, палил колите под въздействието на алкохол, дори участвал в гасенето. Негова жертва се оказа и защитникът на ЦСКА Иван Бандаловски.

29-годишният Юлиян Ковачки, който има средно образование със специалност "двигатели с вътрешно горене", е сирак и е имал трудно детство. Израсъл е по домове за деца, лишени от родителска грижа, а след това е настанен в приемно семейство. На 10 години бяга от това семейство, но и до този момент продължава да поддържа връзка с някои от членовете му. Той е осъждан четири пъти - съден е за хулиганство и за шофиране в нетрезво състояние, като последните 3 присъди са от 2011 година – от 17 март, 21 март и 11 май.

По време на разглеждането на мярката му за неотклонение днес стана ясно, че в хода на разследването полицията е претърсила грешен апартамент. Причината за това е, че Юлиян Ковачки е посочил в личната си карта, че живее в апартамент 80, но реално той обитава съседния апартамент - 81. Така се е стигнало до ситуацията МВР да търси на неправилното място.

Бройката на подпалените возила в столицата през последните два месеца постоянно се увелича – към момента те са 51. За част от палежите са задържани трима души.

След Куката и Ковачки, третият задържан за палежите е 27-годишен, регистриран в полицията за наркотици. Обвинен е за палежа на един автомобил на ул. "Кукуш".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА