Last news in Fakti

24 Август, 2017 16:49 2 756 1

Разбиха престъпна група, разпространявала фалшиви евро (СНИМКИ)

  • фалшиви-
  • евро-
  • фалшификация-
  • пари-
  • банкноти-
  • испания-
  • европол-
  • гдбоп

Задържани са 15 души - деветима в Испания и шестима в България

Разбиха престъпна група, разпространявала фалшиви евро (СНИМКИ) - 1
Снимки: МВР

Властите в България и Испания неутрализираха организирана престъпна група, разпространявала фалшиви пари в държави от ЕС, при съвместна акция. В операцията са участвали служители от ГД „Борба с организираната престъпност“ – МВР, и Бригадата за борба с банковите фалшификации към Националната банка в Испания, под ръководството на Специализираната прокуратура на Република България, с подкрепата на Европол и Евроджъст.

Процесуално-следствените действия са извършени в рамките на създаден Съвместен екип за разследване между Прокуратурата на Република България и Инструкционен съд 2 в Дения, Кралство Испания, съобщават още от пресцентъра на МВР.

Разбиха престъпна група, разпространявала фалшиви евро (СНИМКИ)

В хода на операцията са задържани 15 души - деветима в Испания и шестима в България. Всеки един от участниците в групата, действала на българска територията, имал конкретна роля в нея.

Разбиха престъпна група, разпространявала фалшиви евро (СНИМКИ)

Първоначално, на 21 август, на Аерогара София, при опит да изнесе от страната фалшиви банкноти на стойност 20 000 евро е задържан К.Н. /46 г./ - осъждан за обсебване и притежание на незаконно оръжие. Впоследствие, в столицата и в Пазарджик, са задържани други членове на организираната престъпна група – А.Т. /43 г./, К.П. /49 г./, П.Т. /49 г./, П.Т. /46 г./ и И.Г. /58 г./. Друг от участниците е обявен за общодържавно издирване.

Разбиха престъпна група, разпространявала фалшиви евро (СНИМКИ)

Претърсени са четири адреса и автомобил. В имот, обитаван от 49-годишния П.Т., са иззети около 100 000 лева в различна валута, късо и дълго огнестрелно оръжие, а от леката кола, в която бил задържан - марихуана и кокаин.

Разбиха престъпна група, разпространявала фалшиви евро (СНИМКИ)

По случая се води следствено дело под наблюдението на Специализираната прокуратура. Действията по разследването продължават.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 емо73канар

    1 0 Отговор
    Момчета, що не се отчитате на Виниту Тиквочов ??? Който не се отчита ще бъде преследван и залавян.