Last news in Fakti

21 Декември, 2011 13:26 2 268 9

Пресякоха пътя на 3-ма хакери на „Love net”

  • софия-
  • хакери-
  • „love net”-
  • гдбоп-
  • "тилт"
Пресякоха пътя на 3-ма хакери на „Love net” - 1
Снимка БГНЕС

Задържани са трима, опитали се да разпространят незаконно българският филм  „Love net”. Иззети са и компютрите им, съобщи за Факти.бг Явор Колев, директор на сектор "Компютърни престъпления" в ГДБОП.


„ Вчера с колегите успяхме да задържим три лица и да им изземем компютрите, на които бяха качили българският филм „Love net” , който беше пуснат за разпространение преди време в легална платформа за български филми.Това беше първият филм, който няколко часа след като беше пуснат беше откраднат и анонсиран в Арена, откъдето за три часа беше изтеглен 10 000 пъти”, поясни Колев. Той добави, че другата българска филмова продукция - „Тилт”, за три дни е бил разпространен над 100 000 пъти, което обрича продажбата на тези заглавия в интернет на пълен крах.

„Легалната платформа за филми дава възможност на потребителите срещу един SMS от 2,40 лева от домашно устройство да наблюдават този филм в реално време, което е абсолютно по джоба на всеки един българин от една страна. От друга страна, плащайки тази сума, която не е проблем, за да се насладиш на един филм в домашни условия, ти инвестираш в българската култура, защото в крайна сметка да се създаде един такъв филм като „Тилт” и „Love net” са взети пари от данъкоплатците, те са инвестирани от Министерство на културата в продукции, които има бум на български филми. От друга страна ние трябва да инвестираме по този начин в българска култура. От това пиратство печелят един –двама души или повече хора, които нямат нищо общо с този културен продукт и ощетяват правоносителите”, коментира Явор Колев в интервю за Факти. Бг, което предстои да излезе идните дни.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мак

    1 1 Отговор
    Това е голяма новина! Скапания филм го има по тракерите и кво от това!
  • 2 Сопата по 2

    1 1 Отговор
    Най после ченгетата да свършат нещо хубаво . Само олигофрен не си дава сметка ,че се подиграват с труда на артистите като се разпространява фрее филма. Досега в БГ беше гордост да крадеш от труда на другите . Крайно време е да се промени това.
  • 3 the pirate bay

    1 0 Отговор
    Горките бедняци от Холивуд.Хакерите така са им ограбили труда , че нямат пари за хляб.
    Като почнат да се жалват разни продуцентски компании коло били ощетени направо да се разплачеш.

    Така е било и едно време с пиратите.Горките испанци не могли спокойно да си пренасят златото ограбено от Америка заради някакви лоши момчета които искали и нещо за тях да има.
  • 4 аз

    1 0 Отговор
    Значи хем "да се създаде един такъв филм като „Тилд” и „Love net” са взети пари от данъкоплатците", хем да пращаме смс-и да го гледаме, защото "ние трябва да инвестираме по този начин в българска култура". Да не говорим колко стойностен филм е „Love net”.
    пс : и двата ги гледах на кино, мисля съм платил достатъчно(даже предостатъчно за единия)
  • 5 Димо Златарев

    0 0 Отговор
    абсолютно е прав
  • 6 някой си

    1 0 Отговор
    много смешно, не ви ли е срам да се занимавате с кокошкарски работи Господа от ГДБОП. Толкова крупни престъпления стават, а вие за три компютъра и един още по-тъп филм дето искам да ми върнат парите, вдигнахте врява до небето
  • 7 Бай Хой

    1 0 Отговор
    Пише се "Тилт", бе неграмотници!
  • 8 Derry

    1 0 Отговор
    Нямам нищо напротив да си плащам за филм и го правя - ходя на кино, но доста от филмите не си заслужават и 2 лева.
  • 9 Slasher

    1 0 Отговор
    "в крайна сметка да се създаде един такъв филм като „Тилт” и „Love net” са взети пари от данъкоплатците"

    Що за аргумент? парите от данъкоплатците са наши пари. Защо да плащаме за филм, направен с наши пари?

    http://alexanderkatt.com/?p=920