11 Септември, 2017 13:30 1 994 4

Трима нападнаха семейство с електрошокова палка

  • нападение-
  • семейство-
  • хасково

Окръжната прокуратура в Хасково е привлякла като обвиняеми Николай Б. /29 г./, Христо Х. /28 г./ и Митко М. /20 г./ за грабеж, съобщават от пресцентъра на Пловдивската апелативна прокуратура.

Тримата са действали в предварителен сговор за извършване на престъплението. До момента е установено, че в Свиленград, на 20 май т.г., през нощта, прибиращи се в дома си мъж и жена били нападнати от непознати.

Нападателите използвали електрошокова палка, за да ги приведат в безпомощно състояние, след което им отнели голяма сума и избягали.

Полицията започва следствени и оперативно-издирвателни действия за установяване на извършителите под ръководството на Окръжната прокуратура - Хасково.

Направени са огледи, разпитани са десетки свидетели, проверени са записи от охранителни камери.

В началото на месеца авторите на тежкото криминално престъпление са разкрити от екип криминалисти при ОД на МВР - Хасково. По искане на Окръжната прокуратура съдът е наложил мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Николай Б., а другите двама обвиняеми са с мярка "домашен арест" по друго дело. Разследването продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име

    5 0 Отговор
    Как домашен арест за грабежи?
    По царско време разбойниците са ги бесели.
  • 2 Тъпак

    6 0 Отговор
    По Крумово време са им режели ръцете. Не е имало смъртно наказание.

    Коментиран от #4

  • 3 Възмутен

    9 0 Отговор
    Пак го казвам: да видим иманата им и снимките им!
    Иначе ще продължават да са с мярка за неотклонение по някакво дело и ще имат наглостта да вършат нови престъпления, както са го направили.
    Що за закони имаме относно престъпниците?
  • 4 Дедо Грую

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Тъпак":

    Напротив, имало е и смъртно наказание. Даже и за кражба. Отсичането на ръка е за дребни кражби.