19 Септември, 2017 21:44 1 225 4

Съдът прекрати делото срещу кмета на Пловдив

  • иван тотев-
  • кмет-
  • пловдив-
  • дело

Съдът прекрати делото срещу кмета на Пловдив Иван Тотев и го върна обратно на Софийската градска прокуратура. Причината – в досъдебното производство били допуснати съществени процесуални нарушения.

Кметът Иван Тотев беше обвинен по най-тежката алинея за длъжностно престъпление, защото неправомерно е разрешил изграждането на Зоологическата градина в Пловдив.

Според разследващите той е нарушил Закона за обществените поръчки като е влязъл в пряко договаряне със строителната фирма и е ощетил местната хазна с близо 1 милион лева, съобщи Нова тв.

Окръжният съд в Пловдив откри съществени нарушения на досъдебното производство. Освен това са открити и противоречия в обвинителния акт. В документите не е конкретизирано какво престъпление са извършили кметът Тотев и останалите обвинени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    12 1 Отговор
    На фейса му личи че е крадец
  • 2 Ботев Пловдив е първи

    12 1 Отговор
    Тоя е пълен гейчо,женчо ...

    Коментиран от #3

  • 3 Гост

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ботев Пловдив е първи":

    Да ама виж как се измъкна. Мрън мрън. Да мине време ,а после лесно се оправят нещата. А трябваше сега да лежи,а той си е кмет
  • 4 Борис

    2 0 Отговор
    Защо изобщо започват подобни дела слет като се знае края?А можеби за да може съдий и прокурори да си оправдаят големите заплати.