Last news in Fakti

25 Септември, 2017 13:29 1 797 0

Разбиха наркогрупа в Сливенско

  • сливен-
  • мвр-
  • акция-
  • гдбоп-
  • наркотици

Операцията е реализирана под ръководството на Специализираната прокуратура

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на осем участници в организирана престъпна група за производство и разпространение на наркотици в Сливенско.

Те са задържани при специализирана операция, реализирана от служители на ГДБОП на 19 септември т.г. под наблюдението и ръководството на Специализираната прокуратура.

Според събраните до момента доказателства групата е действала от януари т.г., като всеки от участниците е имал конкретни функции в дейността й. В помещения, автомобили и у самите участници са намерени и иззети различни по вид наркотици, както и прекурсори и вещества, предназначени за производство на амфетамини и други наркотици.

Назначена е експертиза, която да установи какви точно са намерените химикали (чийто състав не е установен) и за производството на какви наркотични вещества са предназначени. При претърсванията е намерен и иззет и пистолет със заличени номера.

На 22 септември 2017 г. Специализираният наказателен съд е наложил мярка за неотклонение „задържане под стража“ на петима от групата. На един от участниците е наложена мярка „домашен арест“, а на останалите двама - „парична гаранция“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА