29 Септември, 2017 20:03 1 260 6

МВР отчете под 50% разкриваемост на престъпленията

  • престъпления-
  • разкриваемост-
  • валентин радев

МВР отчита намаление на престъпността с около 4 на сто, каза по време на парламентарния контрол вътрешният министър Валентин Радев.

Данните са за първите осем месеца на тази година, спрямо същия период на миналата година.

"От януари до август т.г. спрямо същия период през 2016 г. общата престъпност е намаляла с 4,1%. Регистрираните престъпления са 70 730 спрямо 73 727 за 2016 г. Разкритите престъпления са 30 000 спрямо 26 527", заяви Радев.

По думите му, разкриваемостта като цяло е с 6 пункта по-висока, а с около 8% се е увеличила разкриваемостта на извършените умишлени убийства.

Пикът на отвличания е бил през 2009 година - 11. След това се отчита рязък спад и до 2017 г. не са извършвани такива отвличания с цел откуп, каза още вътрешният министър. Той припомни, че продължава работата по разкриване на отвличането на Адриан Златков.

За справяне с битовата престъпност са приети промени в закона за частната охранителна дейност и този за МВР. Вътрешното ведомство продължава работата си в пълен капацитет, допълни Валентин Радев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 прост

    8 0 Отговор
    през комунизма имаше виц , Българските метеоролози напредват вече имат 48% успеваемост в прогнозите, Прост човек от публиката станал и казал . Ами защо не казват обратното че да имат 52% ????
  • 2 Мари

    3 0 Отговор
    Много точен коментар..
  • 3 UNDERTAKER

    4 0 Отговор
    А КВО СТАНА С ОНЯ ВЪВ ВИНОГРАДЕЦ...В КОЯ ПОЛОВИНА НА ТЕЗИ 50% СЕ НАМИРА?!ИЛИ ЧАКАМЕ ДА МИНАТ 40 ДНИ....
  • 4 сойкаПРИСМЕХУЛКА

    3 1 Отговор
    Ми то СОТ-аджиите по-може да ги видиш по улиците отколкото полиция. Чат пат някоя патрулка на КАТ и това е. Къде е охранителна полиция, за да създава респект. Ако постоянно циркулират коли на полицията по кварталите, то престъпленията биха намалели значително, защото не всеки би си позволил да прави престъпления, след като знае, че след малко може да мине някоя патрулка и да го хванат. Ама все нямало пари за бензин. Еми орежете ранното пенсиониране на полицаите и им намалете броя на възнагражденията, които получават след като се пенсионират и пари ще има.

    Коментиран от #5

  • 5 Пай се бе!

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "сойкаПРИСМЕХУЛКА":

    Да ти намалят надницата, за да има пари за полицаите ти пожелавам!
  • 6 гост

    1 0 Отговор
    Всичко то 0 до 49 влиза под 50те процента. Говорете с точни цифри, зад които да има някакво доказателство. Все едно да кажеш, че държавата е дала на МВР под 20-30милиона лева за патрулки. Е да, ама 20 ли са, 30ли са или са 0?