Last news in Fakti

29 Септември, 2017 15:50 2 291 4

Спряха незаконен риболов в резервата „Сребърна“

  • риболов-
  • сребърна-
  • бракониери-
  • бракониерство

Единият бракониер избягал, а другият демонстративно си тръгнал от привикалата го охрана

Спряха незаконен риболов в резервата „Сребърна“ - 1

Охраната на резервата „Сребърна“ е констатирала незаконен риболов на територията на защитената местност, съобщиха от РИОСВ - Русе. Нарушението е установено на 28 септември в следобедните часове, в района на южния шлюз.

При извършване на техническа поддръжка на системата за видеонаблюдение в този участък служителите на РИОСВ - Русе са видели двама рибари на надуваема лодка в акваторията на езерото. Незабавно е потърсено съдействие от органите на реда. Единият от нарушителите е избягал, а другият е отказал съдействие и си е тръгнал, демонстрирайки арогантно поведение. Лодката е конфискувана от охраната.

От РУ на МВР – Силистра, участък с. Айдемир, е поискано съдействие за установяване самоличността на нарушителите, за да се наложат административно-наказателни мерки. За подобни нарушения законът за защитените територии предвижда глоба от 500 до 5000 лева за физически лица.

Извършването на риболов извън изрично указаните участъци е нарушение на режимите в резервата. Според заповедта на директора на РИОСВ-Русе любителски риболов може да се извършва в светлата част на денонощието в местностите „Пристана“ и „Канаричката“ с една въдица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 акамредко

    1 4 Отговор
    Смъртна присъда за бракониерите и доживотен затвор за техните родители!

    Коментиран от #2

  • 2 някойситам

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "акамредко":

    Добре де, ако аз искам да отида на риболов с една блесна и въдица, защо по дяволите ще ме третират едва ли не като кредец или убиец... Бракониери ги има в африка или сибир, където има редки животни. В България като цяло няма животни записани в червената книга, защо тогава риболов ще е бракониерство?
  • 3 ЪРП

    0 0 Отговор
    А, КОГА КОРУМПИРАНАТА ОТ БРАКОНИЕРИ ИАРА-БУРГАС, ЩЕ СПРЕ ТОТАЛНОТО, ЕЖЕДНЕВНО БРАКОНИЕРСТВО НА ДЕСЕТКИ В МАНДРЕНСКОТО ЕЗЕРО!!!??????

    НА БРЕГА НА МАНДРЕНСКОТО ЕЗЕРО, ТОЧНО ОТ ЛЯВО (ПОД ПОЛЕТО) НА "СТАРИТЕ СВИНАРНИЦИ" СЛЕД КОМПЛЕКС МЕДЕН РУДНИК ИМА КОЛИБИ И ОБОРУДВАНЕ НА БРАКОНИЕРИ КОИТО ИАРА - БУРГАС ПОКРОВИТЕЛСТВА И ПАЗИ ЯКО ОТ НЯКОЛКО ГОДИНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ЯВНО БРАКОНИЕРИТЕ ДОБРЕ СЕ ОТЧИТАТА НА ШЕФОВЕТЕ НА ИАРА- БУРГАС!!!!
    ПРИЗОВАВАМ СПЕЦИАЛИЗИРАНИТЕ СИЛОВИ ОРГАНИ НА МВР И ПРОКУРАТУРАТА ДА НАПРАВЯТ СЕРИОЗНО РАЗСЛЕДВАНЕ В ИАРА-БУРГАС!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 4 ЪРП

    0 0 Отговор
    В МАНДРЕНСКОТО ЕЗЕРО ВСЯКА ВЕЧЕР НА ЗДРАЧАВАНЕ СЕ ХВЪРЛЯТ КИЛОМЕТРИ МРЕЖИ И ВСЯКА СУТРИН ПО ТЪМНО СЕ ПРИБИРАТ!!!!!!!!!!!
    А ИАРА -БУРГАС ПРАВИ ПОЗЬОРСКИТЕ СИ "АКЦИИ" В 12 НА ОБЕД!!!!??????!!!!!!!!!