Last news in Fakti

5 Октомври, 2017 16:19 2 370 1

Съдят семейство, саботирало погребения

  • съд-
  • семейство-
  • гробища-
  • погребение-
  • саботаж

65-годишната Асие и 71-годишния й съпруг Ахмед Чападжиеви обжалвали общо 2000 лева глоби за грубо хулиганство

Семейство пенсионери се изправиха на съд в Смолян за саботиране на погребение през октомври миналата година в гробището до джамията в Мадан, предава "Марица".

65-годишната Асие и 71-годишния й съпруг Ахмед Чападжиеви обжалвали общо 2000 лева глоби за грубо хулиганство.

Очаква се до месец Окръжния съд да излезе с решение по странния казус.

Пенсионерката скандализира Мадан с претенции за собственост върху гробището, след като се наложи да погребват с полиция нейна съседка.

Асие вдигнала скандал на копачите на гробището в махалата на улица "Малка река" до Минния техникум и хвърляла пръст по очите на гробарите, напъдила ги преди да го изкопаят с викове, че земята била тяхна и имало забрана от институциите да се погребва в нея.

Тя ги наричала „Агупти", „Мошеници", „Помияри", псувала ги, заканвала се:

"Мошеници, ще ви убия мръсници", „Спирайте да копаете вашата мама агупска" и дори ги кълняла „Ръчичките да ви изсъхнат тука да копаете".

Уплашените гробари се обадили в общината и служител отишъл на място да потуши скандала.

Чиновникът се опитал да обясни, че теренът е общинска собственост, но също бил засипан с пръст по очите и наречен "Боклук" и "Курвар", а мъжът й заканително размахвал патериците си.

Покойницата била погребана под полицейска охрана, за да не се възпрепятства ритуала.

Пенсионерката за втори път саботирала погребение, твърдят от квартала.

Седмица по-рано с мъжа й се опитали да спрат погребение на друга старица.

Тогава пенсионерката крещяла на копачите и ги изгонила на наполовина изкопан гроб.

Заради скандалните разправии петчленното джамийско настоятелство подаде общ иск срещу Асие и Ахмед в прокуратурата, близките на починалата последно старица също.

Асие обяснявала пред местни и държавни власти, че в гробището били изровили костите на неин близък и си присвоили гроба, заради което буйствала и давала жалби наред.

"Няма основание за претенция за собственост, гробището е на 200 години. Сега е блогоустроено, парцелирано, има пълната документация за гробищен парк, оградено е и се изпълняват всички норми", коментира кметът на Мадан Фахри Молайсенов.

Той бе категоричен, че не е възможно, а и невярно, да е изровен гроб на неин близък.

Възрастната двойка имала проблеми и със съседи за техни претенции и за други имоти и заливала общината с непрестанни жалби.

Пенсионерката е събирала и подписка в съседни махали да се затвори гробищният парк.

Асие и Ахмед са с основно образование, пенсионери и не са осъждани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.