Last news in Fakti

29 Декември, 2011 16:02 1 991 3

Пак отложиха есктрадицията на наркобос №1 в Пиринско

  • маникатов

Делото за екстрадиция за сочения за наркобос №1 в Пиринския край Васил Маникатов бе отложено за трети пореден път. Днес съдебният състав трябваше да реши дали 52-годишният Маникатов да бъде предаден на гръцките власти. В южната ни съседка той е обвиняем за трафик на наркотици.  

Делото обаче беше отложено 6 януари. Гръцките власти още не са изпратили необходимите документи, с които да гарантират, че ако Маникатов бъде осъден там, то той ще бъде докаран у нас на разноски на Гърция, за да излежи тук присъдата си.

Маникатов излежа в България 7 години за наркотрафик от дадени му общо 10 години. Той беше пуснат предсрочно заради примерно поведение и излезе от затвора в началото на ноември. Присъдата му бе постановена заради открити при обиск в дома му високорискови наркотични вещества.

На 6 декември отново беше арестуван. Той беше задържан с полицейска заповед по искане на гръцките власти, които чакат да бъде екстрадиран, за да го заключат за трафик на наркотици и създаване на наркомрежа в южната ни съседка. Едната заповед е от 27 декември 2006 година, а другата - от 7 май 1996 година.

Според защитата на Васил Маникатов двете европейски заповеди от Гърция са несъстоятелни и абсурдни, тъй като се отнасят за трафик на дрога през 1996 и 2006 г. Защитата му подчерта, че отдавна е изтекъл срокът на давност за двете престъпления.

Наркобосът твърди, че гледал марули и други зеленчуци, след като бил освободен от ареста. Васил Маникатов е една от жертвите и на групата за отвличания на "Наглите". Той беше похитен, докато излежавал присъда в затворническото общежитие с лек режим в Казичане. Отвлечен бил, докато чакал в колата жена си и дъщеря си. Той вече е давал показания срещу „Наглите", в които обясни как е дал 241 000 евро, за да бъде освободен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Макето

    0 1 Отговор
    Голем зор дават да го хрантутят в зандана!!!!!
  • 2 аман от тези съдии

    1 1 Отговор
    Пак се видя че българските съдии сучат от престъпниците.

    Коментиран от #3

  • 3 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "аман от тези съдии":

    @2 priatelio kogato postignesh obrazovanieto koeto imat magistratite togava govori.