6 Януари, 2012 17:07 3 169 3

Предаваме на Гърция наркобоса Маникатов

  • маникатов

Българинът е обвинен за разпространение на дрога

Предаваме на Гърция наркобоса Маникатов - 1
Снимка: БГНЕС

Соченият за наркобос №1 в Пиринския край Васил Маникатов Югозападна  Васил Маникатов ще бъде съден в Гърция, предаде БГНЕС. Днес съдия Маргарита Коцева от Окръжен съд-Благоевград уважи двете европейски заповеди за арест срещу Маникатов, издадени от властите в Атина.

Гърция поиска екстрадицията му заради разпространение на около 4 кг. хероин през 1996 година. Той е обвинен, че на неустановена дата, но преди 28 април 1996 година, е продал в родния си град Сандански дрогата на двама гръцки граждани.

Защитата на Маникатов заяви, че ще обжалва решението на благоевградските магистрати. Адвокат Илия Янев посочи, че двете заповеди за арест са пълни с неточности.

„В документите, издадени от властите в Атина, не са посочени конкретно датата и мястото на извършеното престъпление. Още повече, че в периода преди април 1996 година моят клиент е излежавал присъда в гръцки затвор", коментира Янев.

„Не познавам хората, за които съм обвинен, че съм продал дрога. Не се признавам за виновен. Искам да започна живота си на чисто“, каза Маникатов.

Маникатов излежа в България 7 години за наркотрафик от дадени му общо 10 години. Присъдата му бе постановена заради открити при обиск в дома му високорискови наркотични вещества. Той беше пуснат предсрочно заради примерно поведение и излезе от затвора в началото на ноември.

На 6 декември отново беше арестуван. Той беше задържан с полицейска заповед по искане на гръцките власти, които чакат да бъде екстрадиран, за да го заключат за трафик на наркотици и създаване на наркомрежа в южната ни съседка. Едната заповед е от 27 декември 2006 година, а другата - от 7 май 1996 година.

Наркобосът твърди, че гледал марули и други зеленчуци, след като бил освободен от ареста. Васил Маникатов е една от жертвите и на групата за отвличания на „Наглите“. Той беше похитен, докато излежавал присъда в затворническото общежитие с лек режим в Казичане. Отвлечен бил, докато чакал в колата жена си и дъщеря си. Той вече е давал показания срещу „Наглите", в които обясни как е дал 241 000 евро, за да бъде освободен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тото

    0 1 Отговор
    Ако от марули можеш да искараш тия пари значи тия дето протестират и казват,че от земеделие не се печели те явно лъжат.Ето човека си е платил на наглите 241000 евро ама тия марули явно се пушат или за други неща се ползват.А това,че ще го съдят в Гърция е добре дошло за нас защото е сигурно,че ще влезе в затвора и то за дълго и няма ние да го храним ако тук го съдят едно,че ще се проточи този процес 100 години и накрая някой съдия ще се облажи от тия марули и човека пак ще е на свобода.
  • 2 дадаааа

    0 1 Отговор
    Браво на марулите,кой ли вярва на тези измислици, за марулите
  • 3 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    abe kvo im ogajdame na tia garci?te nashi sanarodnici darjat v aresta nie im hodim po gaidata.sadiikata veroiatno e mlada i neopitna inache bi se setila che triabva da bade saden v rodinata.