Last news in Fakti

19 Януари, 2012 12:13 1 748 1

Лош превод спъва екстрадирането на наркобоса Маникатов

  • маникатов-
  • екстрадиране
Лош превод спъва екстрадирането на наркобоса Маникатов - 1
Снимка: БГНЕС

За четвърти пореден път Софийският апелативен съд отложи делото за екстрадирането в Гърция на сочения за наркобос №1 в Югозападна България Васил Маникатов. В мотивите си магистратите посочват, че преводът на европейската заповед за арест е неясен и противоречив. На следващото съдебно заседание на 27 януари ще бъде представен нов превод на европейската заповед за арест.

Гърция поиска екстрадицията на Маникатов заради разпространение на около 4 кг. хероин през 1996 година. Той е обвинен, че на неустановена дата, но преди 28 април 1996 година, е продал в родния си град Сандански дрогата на двама гръцки граждани.

Маникатов излежа в България 7 години за наркотрафик от дадени му общо 10 години. Присъдата му бе постановена заради открити при обиск в дома му високорискови наркотични вещества. Той беше пуснат предсрочно заради примерно поведение и излезе от затвора в началото на ноември.

На 6 декември отново беше арестуван. Той беше задържан с полицейска заповед по искане на гръцките власти, които чакат да бъде екстрадиран, за да го заключат за трафик на наркотици и създаване на наркомрежа в южната ни съседка. Едната заповед е от 27 декември 2006 година, а другата - от 7 май 1996 година.

В началото на януари съдия Маргарита Коцева от Окръжен съд-Благоевград уважи двете европейски заповеди за арест срещу Маникатов, издадени от властите в Атина.

Още тогава защитата му заяви, че ще обжалва решението на благоевградските магистрати. Адвокат Илия Янев посочи, че двете заповеди за арест са пълни с неточности.

„В документите, издадени от властите в Атина, не са посочени конкретно датата и мястото на извършеното престъпление. Още повече, че в периода преди април 1996 година моят клиент е излежавал присъда в гръцки затвор", коментира Янев.

„Не познавам хората, за които съм обвинен, че съм продал дрога. Не се признавам за виновен. Искам да започна живота си на чисто“, каза Маникатов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дидож

    0 0 Отговор
    хахааа колко смешно.искал да запо4не на 4исто.на 4исто от какво.от изцапаните му с крав и маи4ини салзи ръце от това ли .от провалени млади 4ове6ки садби от осакатени деца и продадени млади моми4ета за проституциа заради неплатени дози .от това ли иска6 да се из4исти6 ти .ти които на свобода си много силен с твоите напомпани с анаболи гаваз4ета и със за6титата на някои продазни полицаи.болен бил аиде де .вси4ки в сандански знаиат кои е маниката и с какво се занимава само дарзавата не знае.даите го на гърците та малко да мирне града от неговите изпалнениа.там за бегалци от затвора има по специално отношение и за разпространение на опиати присадите са между 15 и 25 години и забелезете ЕФЕКТИВНИ БЕЗ ЗАМЯНАили помилване.