Last news in Fakti

16 Октомври, 2017 18:33 2 080 3

Измамникът Спас-Александър в съда: Съжалявам

  • спас василев-
  • измамник-
  • кочериново

Съжалявам - само това мога да кажа, заяви в съда Спас Василев, представял се като Александър Николов, мъжът, действал с фалшив профил в социалните мрежи и измамил десетки, предаде Novini.bg. Ще говори адвокатът ми, каза Василев.

Днес Софийският районен съд разглежда мярката на измамника. Софийска районна прокуратура поиска постоянен арест за Спас Василев, тъй като му е повдигнато обвинение по чл. 209, което представлява тежко умишлено престъпление и се наказва с лишаване от свобода от 1 до 6 г.

Също така от държавното обвинение смятат, че Василев може да извърши други престъпления, както и да се укрие, тъй като от 2013 г. е обявен за общодържавно издирване.

Защитникът на Спас Василев адвокат Цанов оспорва исканата мярка, като обясни, че клиентът му няма как да извърши ново престъпление. Юристът наблегна на факта, че Василев сам се е предал, след като е разбрал, че е издирван.

Защо не е открит от 2013 г. досега – явно толкова могат да си свършат работата, обясни пред съдията адвокатът.

По думите му Спас-Александър е попаднал в омагьосан кръг, от който не може да излезе. Той не е искал да измами потърпевшите. Дори е купувал билети със собствени пари, разказа Цанов.

Пред журналисти той заяви, че Василев се е представял с друга самоличност, защото не си е харесвал името. Подзащитникът ми не се смята за виновен, каза адвокат Цанов.

Много лесно можеш да влезеш в схема за измама, добави той.

Спас Василев беше задържан в петък по обед в София от ГДБОП. Обвинението срещу него е за измама по стар случай. Срещу него има започнати разследвания в София, Благоевград, Дупница и Варна, като те ще се обединят в едно дело. Над 40 жалби за измами са получени в МВР срещу представялия се за Александър Николов.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сойкаПРИСМЕХУЛКА

    6 0 Отговор
    За кое съжалява? За това, че са го хванали или за това, което е направил?
  • 2 Гошо

    6 1 Отговор
    Задържаха човека, ограбил шайка журналисти и други подобни разбойници, а Боко за КТБ никой не го пипа
  • 3 ОВЧА ГЛАВА

    6 0 Отговор
    той човека го разпънаха жестоко журналята , защото е прецакал изключително наивни и тъпи хора...а м....лите обират цялата нация..а те им казват роми...журналята не помагат на държавата, а я разклащат ! Нашата медия е най-долнопробната промивка на народа... лек ден !