Last news in Fakti

31 Декември, 2011 14:04 2 420 0

Хванаха подпалвач на кола в „Люлин”

  • коли-
  • палеж
Хванаха подпалвач на кола в „Люлин” - 1
Снимка: БГНЕС

Криминалисти от Девето районно управление, съвместно със Столична дирекция на вътрешните работи и с активното съдействие на  психолози от Института по психология на МВР, разкриха умишлен палеж на автомобил. Автор на престъплението е 27 годишен мъж с инциали И.К., който е стар познайник на полицията.

На 20-ти декември около 23.00 ч. в дежурната част на районното управление бил получен сигнал за горящ автомобил, паркиран в ж.к. „Люлин” в близост до блок 228. Пристигналите на място автопатрул и екип на пожарната, оперативна група и експерти от Пожарна безопасност и защита на населението установили, че извършителят счупил предното стъкло и подпалил возилото – Fiat Marea, на което били нанесени щети в предната част – седалки, табло и други.   

След упорита работа разследващият екип стигнал до И.К. , известен на полицията за палежи, притежание и употреба на наркотици, грабежи, осъждан. На 29-ти декември авторът на деянието бил задържан в Девето районно управление. В хода на разследването се установило, че мъжът подпалил чуждата колата след като употребил марихуана.

След извършване на процесуално-следствени действия и доклад на материалите в Софийска районна прокуратура мъжът бил привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 330, ал.1 от НК. Прокуратурата наложила на И.К. мярка „Задържане за 72 часа”. Разследващият екип продължава работата по документиране на цялостната престъпна дейност на задържания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА