Last news in Fakti

6 Януари, 2012 11:20 1 801 0

Зъбчето остава в ареста

  • иван каменов-
  • люлин-
  • палежи-
  • коли

Иван Каменов е обвинен за палеж на автомобил в кв. „Люлин“

Зъбчето остава в ареста - 1
Снимка: БГНЕС

27-годишният Иван Каменов, обвинен за палеж на автомобил в столичния квартал „Люлин“ остава в ареста. Според магистратите от Софийски градски съд, ако е на свобода, младежът може да извърши друго престъпление или да се укрие.

Каменов е известен с прякора „Зъбчето“. Софиянецът, стар познайник на органите на реда, известен е за грабежи, кражби, притежание, разпространение на дрога и други престъпления.

Каменов е заподозрян в това, че на 20 декември около 23.00 ч. е подпалил автомобил „Fiat Maera” близо до блок 228 в „Люлин“. Той е осъждан преди години отново за палеж.

На 1 януари тази година и Софийският районен съд остави Каменов за постоянно в ареста. Тогава районните магистрати прецениха, че ако Каменов е на свобода, може да извърши друго престъпление или да се укрие.

Според адвоката на Иван Каменов той доброволно се е предал, след като разбрал, че полицията го издирва. Защитникът му заяви, че свидетелите, които посочили действията на Каменов, били или криминално проявени, или пушат марихуана. Така според него можело да се оспорва и надеждността им.

Иван Каменов е четвъртият подпалвач, когото МВР задържа за палежите на автомобили в София. Преди него бяха арестувани Юлиан Ковачки за палежите в „Младост“, Владислав Николов - Куката за тези в „Западен парк“ и Радослав Стоянов за опожаряването на кола в квартал „Захарна Фабрика“. Тримата обаче бяха пуснати от съда.

Над 50 автомобила бяха подпалени в София за последния месец и половина.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА