Last news in Fakti

4 Януари, 2012 20:00 6 470 0

Модерна оранжерия за канабис в столицата (Видео)

  • канабис-
  • оранжерия-
  • софия
Модерна оранжерия за канабис в столицата (Видео) - 1
Снимка: МВР

Криминалисти от сектор „Наркотици” в столичната дирекция разбиха домашна оранжерия за отглеждане на марихуана в кв. „Враждебна”. Иззети са 46 саксии с растения, разсад от най-скъпия сорт канабис, както и суха тревиста маса. Собственикът на сградата А.К. /58 г./ е задържан с полицейска мярка за 24 часа.

 
 
Преди месец служителите на реда научили, че в двуетажна къща в столичния квартал  в стая на първия етаж е обособена домашна оранжерия  за отглеждане на марихуана. Днес около обяд при организирана акция полицаите „атакували” дома и се натъкнали на помещение, цялото облепено с черен найлон, оборудвано по последна дума на техниката – с вентилация, въздуховоди, ултравиолетови лампи, таймери и всички останали приспособления, необходими за качествено отглеждане на канабис в домашни условия. По време на огледа служителите иззели 46 саксии, засадени с растения, високи между 50 и 60 см от най-скъпия и предпочитан холандски сорт. Намерени били и 20 корена разсад, готов за засаждане в саксии и неголямо количество изсушен канабис.
 
 
Собственикът на дома А.К. /58 г./ е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Той е баща на задържания от служителите на реда през 2007 година на бул. „Драган Цанков” в момент на покупко-продажба на 200 грама марихуана от същия сорт Г.К. /35 г./.

 

Криминалистите предполагат, че Г.К. е организатор на производството на дрога. В края на декември той бе задържан в следствения арест на „Г.М.Димитров” за образувани срещу него няколко дела за шофиране в нетрезво състояние. Според полицаите, задържаният при днешната акция мъж се грижел за оранжерията в отсъствието на сина си. През 2010 и 2011г. срещу него са били повдигнати още две обвинения за отглеждане на марихуана - на територията на Варна. По случая се води досъдебно производство. Действията по разследването продължават.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА