Last news in Fakti

8 Януари, 2012 14:12 2 657 0

Въоръжен обра студенти на пътя

  • обир-
  • студенти-
  • пистолет

Полицията задържа 50-годишния бандит

Криминалисти от Плевен и Велико Търново заловиха 50-годишния Е.Б., който обрал четирима студенти, съобщиха от МВР. Около 17.20 часа вчера на тел. 112 позвънил 22-годишен плевенчанин, който съобщил, че той и трима негови състуденти били заплашени с пистолет от непознат и обрани.

Четиримата младежи пътували с лек автомобил „Volkswagen Passat” от Свищов за Плевен. На разклона за Белене, след многократни светлинни сигнали, те били спрени от шофьор на „Fiat Brava”. Непознатият извадил пистолет, заплашил пътниците, принудил ги да извадят наличните си пари - 80 лева, грабнал сумата и заминал в посока Свищов с колата си.

Сигналът веднага бил предаден на полицията в Свищов и час по-късно мъжът е задържан. Справка в регистрите показва, че той е криминално проявен и осъждан, има 13 криминални регистрации - за средна телесна повреда, за обсебване, за кражби, за грабеж, за управление на МПС след употреба на алкохол.  Постоянният му адрес е във Варна, но той живеел в беленското село Татари.

При претърсване на автомобила му са открити пистолет „Макаров" със заличен сериен номер, пълнител и 7 патрона за него, 4 дебитни и кредитни карти, 23 банкноти с номинал от 200 евро и 400 щатски долара. Последвало претърсване и в дома, който обитавал, откъдето са иззети газов пистолет и 22 патрона за него, както и патрон калибър 7.65 мм.

По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор, работата по документирането му продължава.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА