Last news in Fakti

23 Януари, 2012 22:04 1 999 0

Съдът в Лондон решава съдбата на Тишо Боксьора

  • тишо боксьора-
  • тихомир георгиев

Съдът в Лондон ще решава съдбата на задържания преди няколко дни български мафиот Тихомир Георгиев, по известен като Тишо Боксьора. До месец ще стане ясно кога той ще бъде екстрадиран у нас, за да излежи 15-годишна присъда за убийство, съобщи бТВ.

За Боксьора има две европейски заповеди за арест. Докато го търсят под дърво и камък заради убийство и наркотрафик, той се подвизава в Лондон, живее и работи в боксова зала. Задържан е на 20 януари и в момента се намира в ареста на централната лондонска полиция.

От полезрението на службите Тишо Боксьора изчезва миналата година, издирван е с месеци, докато лицето му не се появява на боксов плакат в крайните квартали на Лондон. През последните 6 месеца най-известният прокурорски свидетел у нас, дал показания срещу Маргините и Златко Баретата, е живял в боксов клуб в британската столица.

В събота 21 януари в британския вестник "Сън" се появи информация, че брутално жесток български гангстер, познат с навиците си да реже ушите и пръстите на жертвите си, е бил арестуван във Великобритания. 43-годишният Тихомир Георгиев, подозиран в убийство, е в списъка с най-издирваните престъпници на Интерпол, след като избяга от процес в България, пише вестникът и допълва: Полицаи от Отдела за екстрадиция на Скотланд Ярд обаче успяха да открият Георгиев в боксов салон и да го арестуват след сигнал на английския вестник.

"Сън" описва Георгиев като един от най-издирваните престъпници в света, а в момента на нахлуването на полицаите все още е бил с къси гащета и боксови ленти. Бруталният гангстер, подозиран в няколко убийства, е в списъка с "най-търсените" на Интерпол, след като избяга от процес в България, докато бе пуснат в гаранция. Георгиев има репутацията на човек, който реже ушите и пръстите на враговете си.

Той е бивш довереник на Златомир Иванов - Златко Баретата. Именно той е бил част от банда гангстери, оперираща в София през 2010 година. Георгиев се опита да избегне обвинения, свидетелствайки срещу Златко Баретата и призна как е убивал противникови наркодилъри за шефа си.

В Лондон той е живял трудно в продължение на месеци, преди собственикът на боксов салон в Бермондси да го съжали и да го вземе под крилото си. Без да знае за миналото на Георгиев, Джон Рууни - младши, му дал стая за спане и му е позволил да тренира и да се боксира с останалите посетители на салона. "Той бе бездомен и ме помоли да се изкъпе вкъщи. Това се случи през ноември. Жена ми е българка и просто му помогнахме. Не знаех кой, не ни каза, че е издирван. Не приличаше на такъв", сподели слисаният Рууни, дал подслон на бандита.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА