12 Март, 2018 10:21 6 007 5

Пуснаха бандита, поръчал разстрела на Бобъра

  • атанас спасов-
  • разстрел-
  • бобъра

Един от най-големите трафиканти на хашиш у нас, поръчал и разстрела на таксиметровия шофьор Бобъра, е пуснат на свобода. Скандалното решение е на Апелативния съд в София и е взето навръх празника на жената 8 март. Магистратите са пуснали 62-годишния Атанас Спасов под домашен арест, като адресът, на който трябва да си стои, всъщност е палат в кв. „Драгалевци“, който той е обсебил незаконно, пише в. Телеграф.

Новината потвърдиха от съда и прокуратурата. В мотивите на магистратите се посочва, че Спасов, чието име изплува в аферата с 14,5 тона хашиш хванати в село Мировяне, може да се разболее в ареста. Това обаче категорично се опровергава от медицинска експертиза, в която е записано, че бандита може преспокойно да стои в килията, докато започне делото срещу него.

Арестът

Атанас Спасов беше арестуван при зрелищна акция на ГДБОП м.г. Тогава белезниците щракнаха и на ръцете на Стефан Георгиев, който е сочен за физическия убиец на Борислав Петров-Бобъра. Бакшишът беше гръмнат с 5 куршума в началото на 2017 г., като стана ясно, че причината за екзекуцията е да не пропее в съда срещу Спасов, Людмил Герасков и останалите, изловени за трафика на хашиша. Дрогата беше оценена на близо 74 млн. лв. За да не стават засечки, Спасов поръчал на Георгиев да ликвидира свидетеля. Мократа поръчка бе изпълнена на 11 февруари м.г. в кв. „Надежда“. След като Спасов и килърът бяха задържани, бе проведен следствен експеримент.

Оръжието

Георгиев завел разследващите до Северния парк, където посочил къде е изхвърлил пистолета, с който ликвидирал Бобъра. Освен това в доказателствата били включени и показанията на двама свидетели, които ясно и точно посочвали Спасов за поръчител на екзекуцията. Всичко това станало в рамките на изминалите 6 месеца. Апелативните магистрати обаче твърдят в мотивите за пускането му, че нямало новопостъпили данни, което не отговаряло на истината, тъй като именно пищова и свидетелите били приобщени в този период. Още по-скандално било, че Атанас дал адрес, на който ще си изтърпява домашния арест, на палат в кв. „Драгалевци“, който обсебил незаконно. „Имотът е собственост на лекар. Той го беше дал под наем на Спасов, но като разбра, че е бандит и договорът им за наем изтече, поиска арестантът да напусне къщата. Спасов обаче се запъна и сега човекът води дела за самоуправство и обсебване, ужас“, коментираха прокурори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марлоу

    9 1 Отговор
    Милиционерите могат да работят само с "кошаревски" свидетели и да те натопят.Пък после се чудят защо съдът ги пуска,ми защото нямате едно пряко доказателство и не знаете как да работите най-лесно е да кажете ми едно врабче ни каза.
  • 2 Този

    17 0 Отговор
    Какви съдии каква държава мале направо ме е срам
  • 3 Кавал

    2 5 Отговор
    ...според мен малко са украсени нещата в тук!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Бат Мишо

    1 0 Отговор
    да ве ,,летящата тройка прокурори в СГС бачкат само с пандизчии свидетели ,пеещи срещу сделки и секи с добър адвокат им се измъква
    с изключение на балъците дет им приемат предложената баламска сделка и сами се наврат в кошарата
    а тва е така дащото народа не им вярва С ПРАВО на системата
    и никой читав човек не се фаща да съдейства на неработеща система с изчезващи доказателства и от районни и от съда
    КЕФОРКАТ МА МЪЖКАТА кат изчезна тефгерчето на Черния с списъка корумпетата в съд система....
    НАПРАО ЦЕЛИ ПРЕПИСКИ И ПОКАЗАНИЯ ИЗЧЕЗВАТ

    в бяла държава щеше да има ЛИНЧ
    а иди свидетелствай на такъви жендърляци