Last news in Fakti

26 Януари, 2012 11:56 1 095 0

Гледат мярката на Марио Заека

  • марио любенов-
  • заека-
  • мирослава николова
Гледат мярката на Марио Заека - 1
Снимка: БГНЕС

Софийският апелативен съд ще реши днес дали Марио Любенов – Заека, обвинен за убийството на Мирослава Николова от Перник, да остане за постоянно в ареста.  На 20 януари Окръжният съд в Перник остави за постоянно в ареста Любенов. Тогава съдът даде указание определението да бъде съобразено с определение на друг състав от Пернишкия окръжен съд, с което Марио Любенов трябва да бъде настанен за изследване в болницата „Св. Наум”.

Защитата на Заека обжалва решението на Пернишкия окръжен съд, който остави Марио за постоянно в ареста. Мотивът им бе, че той може да се укрие или извърши друго престъпление.

В момента Марио е в психиатричната клиника „Св. Наум”, където му се извършва експертиза по друго дело за производство на фалшиви пари. Медиците трябва да излязат със заключение дали Заека страда от шизофрения или не. Той има документи за заболяването, но вещото лице по делото за пране на пари д-р Роберт Крумов се усъмни, че болестта му е симулирана.

Мирослава Николова бе отвлечена на 7 ноември миналата година. Тя е била удушена час след похищението от Стойчо Стоев – Чочо и Марио Любенов – Заека. На 11 януари двамата бяха задържани, но ден по-късно Чочо, на чиито показания основно се крепи обвинението, се самоуби пред петима полицаи при повторен оглед на дома му.

Адвокатът на Любенов Диана Ангелова съобщи, че върху писмо, изпратено до семейството на убитата Мирослава, има отпечатъци на трети човек, който не е разпитван. Адвокат Ангелова каза пред съда, че за нея лицето, което е извършило престъплението, е друго и то може би ще остане скрито, ако не се продължи разследването и общественото мнение се задоволи със задържането на един невинен, според нея, човек.

Адвокатката обясни тогава, че експертизата е установила на кого са отпечатъците, но те не са на Марио, не са и на Стойчо Стоев-Чочо, който също бе задържан за тежкото престъпление, но се самоуби при съмнителни обстоятелства в присъствието на служители на ГДБОП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА