Last news in Fakti

20 Януари, 2012 11:48 1 144 1

Марио остава в психиатрия още 20 дни

  • марио-
  • заека-
  • мирослава николова-
  • перник
Марио остава в психиатрия още 20 дни - 1
Снимка: БГНЕС

Окръжният съд на Перник се съгласи да бъде удължен с 20 дни срокът за изготвяне на психиатричната експертиза за Марио Любенов-Заека от датата на постъпването му в болница „Свети Наум“. Марио, който е един от заподозрените за убийството на 17-годишната Мирослава Николова от Перник, в момента е със 72-часова мярка за неотклонение.

На днешното открито заседание Пернишкият окръжен съд гледа искането на столичната болница „Свети Наум“ да бъде продължено времето за изследвания на Марио Любенов. Д-р Петър Маринов, както се очакваше, поиска към екипа от тримата експерти да се присъедини и клиничен психолог, за да се направят допълнителни изследвания и тестове.

След като Любенов бъде настанен в болница „Свети Наум“ експертите ще имат 20 дни, за да изготвят преценката за състоянието му.

Съдебните психиатри не изключват хипотезата Марио Любенов-Заека с години да е симулирал шизофрения. Те работят по няколко хипотези за психичното му състояние. Изследванията обхващат години назад от живота му и дори времето преди раждането му. Експертите изследват включително и как е протекла бременността на майка му.

Тройната психиатрична експертиза, която се подготвя в момента, е за случай от преди години в Перник свързан с изработката на фалшиви банкноти. По този случай срещу Марио Любенов има повдигнато обвинение.

Вече е повдигнато и обвинение за съучастие на Марио в убийството на Мирослава, съобщи адвокатът му Яна Ангелова. В сряда вечерта е издадено прокурорско постановление за задържане за 72 часа. Днес мярката ще бъде гледана в Пернишкия окръжен съд.

Адвокатът каза пред журналисти, че Марио е бил извеждан два пъти от клиниката „Свети Наум” през януари. Според неговите близки се връщал с наранявания по тялото


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 овца от стадото

    0 0 Отговор
    Ха-ха-ха, подобни идиотщини, даже и не съм очаквал да прочета. Разбирайте: ще го протакаме, а вие ще забравите. Както стана с всички убити и техните убийци последните 1-2 години. Нито един осъден!!!