20 Март, 2018 11:35 37 741 4

ГДБОП удари измамници, хаквали игрални автомати

  • гдбоп-
  • казина-
  • казино-
  • игрални автомати

Акцията е проведена под ръководството на Софийска районна прокуратура

ГДБОП удари измамници, хаквали игрални автомати - 1

При спецоперация на служители на отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП е неутрализирана организираната престъпна група, действала на територията на цялата страната.

Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

В хода на разследването било установено, че групата е изградила иновативен механизъм за дистанционен достъп до игрални автомати, посредством който изменяли компютърно-информационните данни в софтуера на хазартните съоръжения и реализирали неправомерни печалби в особено големи размери.

Групата действала изключително конспиративно и професионално, всеки от участниците е имал точно определена роля в престъпната дейност –един симулирал участие в хазартните игри, друг- контролирал дистанционно хазартното съоръжение до този, който е изработвал електронните устройства за изменяне на компютърно – информационните данни в софтуера на хазартните автомати.

В хода на операцията са задържани четирима, непосредствено след получаване на печалба от манипулиране на хазартни съоръжения. При последвалите процесуално – следствени действия от задържаните и автомобилите им са иззети електронни съоръжения за дистанционно манипулиране на игралните автомати, технически средства за контролиране на софтуера на хазартните съоръжения и парична сума в особено големи размери.

Предстои привличане на задържаните в качеството им на обвиняеми за престъпление по чл.212 от НК.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Синдикат на Ало измамниците

    10 0 Отговор
    Ихаааааа, прекършиха гръбнака на престъпноста, а БПО-а кога ще удари тия дето постоянно мамят възрастните хора? Кокошкарска история.
  • 2 гост

    6 0 Отговор
    Не е кражба да откраднеш от крадец. Организаторите на хазартни игри са най-големите мошеници и крадат от зависимите всеки ден с най-голяма охота, и политическа благословия. А тия с качулките да се заемат с нещо по-полезно!
  • 3 Работа и далавера

    0 0 Отговор
    Хващат тези които нямат политически чадър.....
  • 4 me be re

    0 0 Отговор
    Едни измамници крадът от други измамници, голяма работа.