Last news in Fakti

27 Януари, 2012 18:10 1 665 1

Обвинение за Вальо Бореца

  • вальо бореца-
  • прокуратура-
  • рекет

Специализираната прокуратура повдигна обвинение на Валентин Седефчов Янев – Вальо „Бореца“, който бе задържан при проведената вчера полицейска акция на ГДБОП-МВР в кв. “Горубляне“. Акцията бе проведена под името „Р.А.Л.И.Ц.А“, арестувани бяха петима.

Антимафиотите действали по сигнал за изнудване и грабеж, получен от 40-годишен столичанин. Групата от петима души е изнудвала друг човек за сумата от 3000 лева. Името на изнудвания все още не се съобщава, нито дали той е популярно лице. Към изнудвания са били отправени и заплахи за убийство. Вальо Бореца и съратниците му са били задържани в момента на получаването на въпросната сума.

Янев е обвинен в това, че на 23 и 26 януари, с цел да набави за себе си имотна облага, при условията на продължавано престъпление и чрез отправяне на заплахи за убийство, на два пъти е принудил Д.В. от гр.София, да извърши нещо противно на волята му – първия път да му предаде сума в размер на 400 лева, а втория път да му предаде сума в размер на 3400 лева, като  с това му е причинил имотна вреда общо в размер на 3800 лв. Обвинението е за престъпление по чл.214, ал.2, т.1, вр.с чл.213а, ал.2, т.1, пр.1, вр.с чл.26, ал.1 НК.

 

Името на Вальо Бореца нашумя покрай  бандата за отвличания на Наглите. Прякорът му идва от това, че до 21 г. е тренирал борба. През май 2010 г той бе обвинен за 2 убийства - на Юлиян Лефтеров-Кунгфуто и Иван Пайнавелов-Сапата от Наглите, чиито трупове бяха намерени в Плана планина. За убийствата на Наглите Бореца е уличен след разпит на Любо Гребеца.

При очна ставка по-късно обаче Гребеца се отказал от показанията си. По-рано той бе уличен и в убийството на Кирил Божилов-Цигането, който изчезва през есента на 2008 г. Делото обаче бе прекратено по липса на доказателства. Него го разследваха и за атентат срещу Марто Лудия, който бе извършен на 29 ноември 2007 година.

Според МВР Вальо Бореца  /38 г./, е криминално проявен, регистриран за  отнемане на МПС, кражба и грабеж, лека телесна повреда, хулиганство и умишлено убийство, отвличане и нанасяне на средна телесна повреда. 38-годишният мъж е осъждан два пъти - с лишаване от свобода за 6 г. през 1995 г. и за 3 месеца през 2011 г. Към настоящия момент Вальо - Бореца  е обвиняем за незаконно притежание на оръжие. Той е обвиняем и за опит за убийство


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    abe s dve dumi ima dosta izmet ostanala ot erata na grupirovkite za zakliuchvane.