Last news in Fakti

28 Януари, 2012 18:30 1 438 0

Вальо Бореца остава в ареста

  • вальо бореца

Специализираният наказателен съд остави в ареста Валентин Янев – Вальо Бореца, който бе задържан при операция Р.А.Л.И.Ц.А. и бе обвинен в изнудване, съобщи бТВ.

Бореца остава в ареста, защото има обосновано предположение за авторство на деянието и възможност да извърши друго престъпление. Мярката за неотклонение, определена от Специализирания апелативен съд, може да бъде обжалвана. Ако адвокатите на Янев решат да обжалват, това ще стане на 3 февруари.

Вальо Бореца беше арестуван в четвъртък с още четири лица в района на „Горубляне”. Петимата са изнудвали друго лице за голяма сума пари и са отправили заплахи за убийство. Поискани са били 3000 лева и са задържани в момента на получаване на парите.

Името на операцията, в рамките на която задържава Бореца, е абревиатура от думите – рекет, алчност, лицемерие, изнудване, цинизъм и анархия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА