Last news in Fakti

30 Март, 2018 13:09 2 107 3

Разбиха цех за нелегален алкохол в Пловдивско

  • алкохол-
  • цех-
  • пловдив

Открити са малко повече от 22 000 литра алкохолни продукти

Разбиха цех за нелегален алкохол в Пловдивско - 1
Снимка: Агенция Митници

Цех за бутилиране на нелегални алкохолни продукти разкриха митнически и полицейски служители в района на Пловдив.

Съвместната проверка е извършена на 23 март. Открити са малко повече от 22 000 литра алкохолни продукти, както и наличието на поточна линия за бутилиране. В десетлитрови пластмасови туби са открити 80 литра алкохол (спирт) с алкохолно съдържание от 96,4% vol. Открити са и 276 стъклени бутилки от по 500 ml и 700 ml с етикети с надпис „водка" и марка на известна ракия. Всички бутилки са без български акцизен бандерол. Общото количество на открития нелегален етилов алкохол е 229.4 литра.

Другото открито количество от 21 770 литра представлява течност с различен цвят (бял и червен) с мирис на вино. Част от него - общо 5100 литра се е съхранявало в наливно състояние в метален съд, а останалото е било подготвено за изнасяне от обекта - бутилирано в пластмасови туби по два литра, облепени с етикети и подредени на палети.

В обекта е открита и поточната линия, на която се е извършвала незаконната дейност.

Пред митническите служители не са представени, както документи, удостоверяващи плащането на дължимия за стоките акциз, така и документи за регистрация на обекта по реда на Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС).

Всички алкохолни продукти, както и бутилиращата линия са иззети. Взети са проби за лабораторен анализ. По случая ще бъдe образувано административнонаказателно производство по реда на ЗАДС.

За откритите стъклени бутилки с етилов алкохол е образувано досъдебно производство по описа на Митница Пловдив под надзора на Районна прокуратура Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чук

    6 0 Отговор
    Странно тоя пич сигурно бачка от 10-20 години и сега не е платил на някой от веригата и хоп край.а колко ли хорица са натровени от тоя боклук.
  • 2 Бай село

    2 0 Отговор
    ааа веднага да се оплачем на еврогейците че тук са намесени руснаците и трябва веднага да им обевим война...неможе в демократична българия да се продава нелегален алкохол..
  • 3 незнайко

    1 0 Отговор
    22 000 литра !!! Този разпределителен пункт откого ли е работил ??? Явно от полицията са го знаели, но сега се е случило НЕЩО !!! Този алкохол не е сварен от "домашни" казани !!! ТОВА СИ Е ПРОМИШЛЕН ЕТИЛОВ АЛКОХОЛ !!!