29 Януари, 2012 15:30 1 284 2

Валери Йорданов: Няма полицейско насилие при задържането на Кленовски

  • стефан кленовски
Валери Йорданов: Няма полицейско насилие при задържането на Кленовски - 1
Снимка: БГНЕС

При полицейското задържане на Стефан Кленовски в петък не е била употребена сила. Това увери директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов, предаде БНР.

Скандалът около ареста избухна, след като съпругата на задържания Илиана се оплака, че е бита от полицаите, които са отправили и нецензурни изрази към нея.

От СДВР показаха записи от задържането. Старши комисар Валери Йорданов уточни, че Кленовски е задържан около 17.45 вечерта на 10-15 метра от детския кът и никой не е разбрал. Йорданов бе категоричен, че полицаите не са прибегнали до насилие, а напротив - съпругата на задържания е буйствала и ги е заплашвала:

Колегите, в своите доклади, казват, че срещу тях са използвани нецензурни думи. Не бих искал да ги повтарям. Изключително цинични думи. Казват също, че задържаното лице е заявило, в момента на задържането, че като излезе ще ги намери един по един. Аз лично това бих го приел като закана.

В СДВР е назначена проверка по случая, която трябва да приключи до две седмици, съобщи още началникът на полицията. Йорданов съобщи, че в друга държава от 2008 година има образувано дело срещу Кленовски за участие в организирана престъпна група. В България задържаният няма досие.

В петък, след акцията, съпругата на задържания се оплака, че полицаите са били и обиждали нея и децата й.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 медиатор алфа

    0 0 Отговор
    Не била употребена сила..., само наглост и комплексарщина. Защо ще казва на жена му да си търси друг да я "такова", щото Кленовски влизал в пандиза. Кой е той- просто, охранено с нашите пари ченге, че да го съди? За това ли му плащаме заплата и пенсия първа категория труд, да "правораздава" вместо съдия и да обижда. Че то и ние така поработваме първа категория и на 40 години - млади пенсионери.
  • 2 бета

    0 0 Отговор
    не заштитаваите бандитите тоя мое си ходи с децата цял живот и да му служат за прикритие няма да го 4акат до го ловят