Last news in Fakti

31 Януари, 2012 15:32 1 479 2

„Нежната душа“ Кленовски – под домашен арест

  • стефан кленовски-
  • шок

Съдът отчете, че обвиняемият не е осъждан, работи и е баща на 4 деца

„Нежната душа“ Кленовски – под домашен арест - 1
Снимка: БГНЕС


Софийски градски съд наложи „домашен арест“ на Стефан Кленовски, тъй като отчете, че той не е осъждан, работи и е баща на 4 деца. За това, макар да има опасност той да се укрие, мярката домашен арест е адекватна, според магистратите.

Съдията Мирослава Торова обясни, че изпълнението на мярката домашен арест и контролът върху нея по закон се възлага на МВР. И затова не допусна, че Кленовски може да се укрие.

Прокуратурата поиска постоянен арест за Кленовски въз основа на европейската заповед за арест, издадена от Италия. Обвинението посочи, че в тази заповед се казва, че Кленовски е част от организирана престъпна група, която е извършила „безброй престъпления“.

Адвокатът на Кленовски Иван Коцев каза пред съдия Тодорова, че до момента Кленовски има чисто съдебно минало и поиска тя да му наложи мярка за неотклонение различна от най-тежката. Той заяви в съда, че в последните дни от ареста на Кленовски се случват „потресаващи неща“ и той е станал медийна звезда. „Всичко беше много некоректно“, каза Коцев.

Самият Стефан Кленовски поиска от съда правда и каза, че няма да се укрие. Извън съдебна зала, след като чу определението каза: „Не ме биха, стреляха по мен пред детето ми.“ Така и не стана ясно обаче кога е била тази стрелба, тъй като според МВР той вече веднъж е бягал от тях в „Младост“.

„Всеки е длъжен да отговаря за действията си и постъпките, но не и така, както се развиха нещата“, каза адвокатът му Иван Коцев. Според него всичко, което се случи, е било некоректно като факт и за това той посочи, че според него е било размяна от двете страни на позиции.

„Аз не знам да е бит. Поставянето на белезници е свързано с известна доза силови действия. Не е с нежна душа, за да кажат: Моля ви, бихте ли си дали ръчичките“, обясни адвокатът.

Коцев каза, че и голяма част от задържаните при акция „Шок“ вече са върнати от Италия. Той посочи, че е работил в тази система и детския кът не е най-доброто място за арест.

Адвокатът на Стефан Кленовски каза, че няма да обжалват определението на съда. Ако прокуратурата направи това делото пред по-горната инстанция е насрочено за 7 февруари.

Кленовски беше арестуван на 27 януари към 17.45 ч. в МОЛ-а на „Цариградско шосе“, по сигнал. За него има издадена е европейска заповед за издирване в рамките на операция „Шок“.  Той е член на престъпна група и от 2008 г. извършва престъпена дейност в Италия и други държави. Кленовски се е занимавал с поставяне на скимиращи устройства, присвояване на банкови кодове, изготвяне на клонирани карти и незаконно теглене на пари. През септември 2011 г. Криминална полиция попада на следите му, но Кленовски успява да избяга.

Директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов уточни тогава, че в момента на задържането при Кленовски са били съпругата му и децата му и не е употребена сила. Задържаният е бил с фалшиви документи.

Съпругата на задържания – Илияна, се оплака, че е била бита и обиждана от полицаите по време на акцията. Тя разказа, че всичко е започнало малко след 5 часа вечерта, когато в детския парти център са нахлули полицаи. В момента вътре е имало близо двеста деца, а синът на Илияна и арестувания Стефан празнували рожден ден.

На 29 януари на специален брифинг по случая „Кленовски“ старши комисар Йорданов показа запис от задържането на Стефан Кленовски. „За съжаление оказа се, че преди ни бяха болни престъпниците, а сега са нежни души“, заяви той тогава.

От записа ясно се вижда, че няма суматоха в МОЛ-а, както каза съпругата на Кленовски. Арестът не е станал пред деца. Йорданов заяви, че Кленовски е задържан на 10-15 метра от детския кът.

„Въпросното лице Кленовски е издирван с международна заповед на три континента. Той е издирван от властите в Италия за това, че е участвал в престъпна група за източване на банкови карти. В Италия тази група е присвоила около 15 милиона евро”, разясни днес вътрешният министър Цветан Цветанов.

Цялата престъпна група е включвала около 70 души. При първата акция срещу бандитите на територията на Италия са задържани над 60 от тях.

„При полицейска акция през септември автомобилът на Кленовски е спрян на пътя. След като спира колата, той хуква да бяга, изоставяйки в автомобила детето си. Единият полицай от патрула остава при колата с детето, а другият тръгва да преследва беглеца. След като Кленовски не се отзовава на разпореждането на полицая, същият стреля предупредително във въздуха. Бандитът тогава успява да се скрие”, поясни още Цветанов.

Сега е получен сигнал, че Кленовски ще посети рождения ден на детето си и е задействан план за ареста му. „В момента на задържането лицето има в себе си лична карта с чужда самоличност. Как е извършен ареста се видя. Лицето не е задържано пред входа на Мола, не му е оказван натиск”, обобщи Цветанов.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 dj Bobo

    1 0 Отговор
    Само така!!!! Да го смажат от бой!!!!:-)))))
  • 2 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    egati nagliat tip.4 deca ima i pak krade