Last news in Fakti

4 Април, 2018 16:21 5 152 2

Управител на клон откраднал смартфони за 115 000 лева

  • мобилен оператор-
  • управител-
  • присвояване-
  • смартфон

До 15 години затвор грозят 35-годишния Владимир Т.

Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем 35-годишния Владимир Т., на 35 г., за длъжностно присвояване в големи размери чрез документни престъпления.

Разследването е започнало след получени множество сигнали от граждани на Пловдив, Смолян и др., за това, че са търсени от мобилен оператор за неизплатени задължения. Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив незабавно е било образувано досъдебно производство.

Вследствие на своевременните действия на полицаите Владимир Т. е бил задържан. По това време той е бил управител на клон на мобилния оператор в Пловдив. Възползвайки се от служебното си положение, съставил общо 166 броя неистински договори за лизинг на 166 скъпоструващи мобилни телефони, вследствие на които са били ощетени над 70 граждани, като общата стойност на щетата възлиза на 115 000 лева.

До момента е установено, че обвиняемият Владимир Т. е подписвал договори от името на абонати на мобилния оператор за получени мобилни телефони на лизинг, за което те не били дали съгласие и научили, след като били потърсени за дължими суми по неистински договори. Обвиняемият Владимир Т. присвоявал телефоните за себе си, след което ги препродавал на различни лица на по-ниска цена.

Владимир Т. не е осъждан до момента. Вчера, 3 април, съдът е взел мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия. Определението на Районен съд-Пловдив може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Пловдив.

Предвиденото от закона наказание, за престъплението, в което е обвинен, е от 3 до 15 години „лишаване от свобода“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kkk

    0 1 Отговор
    Виваком, налиии.... ?!!
  • 2 Павел

    6 0 Отговор
    Да служител е в мола в Бургас. Нищо бяма да му направят.