Last news in Fakti

17 Април, 2018 08:29 5 013 6

Жителите на Правдино - в ужас от братоубийство

  • правдино-
  • убийство

Изстрелът проехтял към 19,30 часа на метри от общия двор на братята Петър и Стоян

Петдесетината жители на стралджанското село Правдино са в потрес от убийството, при което брат застреля брат си с пистолет в тила от упор, съобщи пред в. "Монитор" кметският наместник Бойо Тодоров.

По ирония на съдбата при погребението на 55-годишния Стоян Петров в понеделник от двете страни на майка му, 80-годишната баба Станка, застанали синовете на стрелеца, който е със 72-часова мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Изстрелът проехтял към 19,30 часа на метри от общия двор на братята Петър и Стоян. Куршумът проникнал в черепа откъм темето, жертвата паднала по очи и издъхнала за части от секундата, установили съдебните медици. Сигналът бил подаден на телефон 112 от съсед, който не повярвал на очите си като видял кървавата локва.

Арестуваният 61-годишен Петър Петров бил пенсионер по болест след прекаран инсулт. Ударът го застигнал, след като преди година и половина бил уволнен дисциплинарно от администрацията на община Стралджа, където работел в отдел „ТСУ“. Живеел със семейството си в Ямбол, рядко влизал в разговори с постоянните жители на Правдино. Затворен по характер бил и по-младият Стоян, който се грижел за баща си Стати и майка си Станка. И двамата братя имали двуетажни къщи, дворовете им били съседни от по 1,5 дка. По неизвестни причини двамата не си говорели от над 10 години.

„Такава трагедия не помним в селото, хората тук са много набожни, имаме две черкви - източноправославна и католическа. Не можем да проумеем как така ще дръпнеш спусъка срещу брат си. До го гръмнеш в гръб като куче и после преспокойно да си се прибереш…“, недоумява наместникът, който от разследващите полицаи разбрал, че стрелбата е била със законно притежавано от Петър оръжие.

Образувано е досъдебно производство, повдигнато е обвинение за умишлено убийство , предстои да бъде поискана от съда постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, обясниха от ямболската окръжна прокуратура.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 анонимен

    6 6 Отговор
    би било нормално да се извърши мащабна проверка на притежателите на оръжие, след което да им се направи психотест, след което да се вземе решение за какво са им нужни тези оръжия.
  • 2 ония с коня

    14 1 Отговор
    просот хората изперкаха вместо да се стрелят помежду си на жълтите павета има 240 интересни мишени, с кеф да си ги стреляш!!!

    Коментиран от #6

  • 3 ДОКОГА ?????

    2 5 Отговор
    Докато служба КОС в МВР, раздава за щяло и нещяло, на сульо и пульо разрешителни за оръжие така ще е. Разни изкуфяли кукувици се разхождат с оръжие и "правораздават".
  • 4 БАЙ ГАН4О

    4 1 Отговор
    Напротив не раздават а прибират за да не могат хората да се защитават законно,както доктора например разбираш ли мухъл

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гостът

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "ония с коня":

    Много си прав.Вместо да убива брат си така или иначе ще лежи в панделата да беше очистил някой друг управник.