10 Май, 2018 15:15 5 260 14

Марковски поиска условна за Лерца: В Сливенския не се поправя, а се оцелява

  • катя лерца

Пловдивчанката сгази и уби пътен полицай на булевард в града със скорост от 100 км/ч

Марковски поиска условна за Лерца: В Сливенския не се поправя, а се оцелява - 1
Снимка: TrafficNews

Апелативен съд да потвърди присъдата на Катя Лерца, която преди година прегази със 100 км/час полицая Делян Палазов и го уби на място, поиска днес представител на Апелативна прокуратура - Пловдив.

Пловдивчанката се появи в съда, за да обжалва присъдата наложена на първа инстанция - 2,4 години ефективно, която тя трябва да излежи в Сливенския затвор.

Адвокатът на Делка Палазова - Димитър Найденов поиска наказанието да бъде увеличено, а адвокатите на Лерца - Димитър и Марин Марковски, поискаха условна присъда, предаде TrafficNews.

Според Марковски Лерца не е единственият виновник за тежкото произшествие. Има още двама съпричинители на смъртоносната катастрофа и това са шофьорката, която се е движила пред Лерца и е набила спирачки, както и самият Делян Палазов, който не е трябвало да излиза на платното.

"Обвинявате мъртъв човек!" скочи бащата на полицая, възмутен от защитната теза на адвокатите. Марковски припомни, че Лерца е майка на две деца и ги гледа сама, припомняйки, че има множество смекчаващивината обстоятелства.

Лерца поиска да даде обяснение по отношение на залавянето ѝ без книжка на 25 юни 2017, месец след инцидента. Тя разказа, че след като талонът и книжката ѝ са били отнети , тя не е шофирала. На въпросната дата обаче детето ѝ било болно и отишла до аптеката на хипермаркет за лекарства. Полицаи я хванали, когато била спряла. "3 часа ме бавиха с детето ми, което имаше висока темпратура, за да ми връчат прокурорско постановление" разказа жената.

Обвинителят заяви, че подсъдимата е неглижирала правилата, за да направи каквото ѝ е удобно. Защо не е обмислила други варианти - градски транспорт, такси, приятели. Според мен жалбата на роднините е резонна, заради тежката загуба, но аз пледирам потвърждаване на присъдата на ОС. Катя Лерца не е жертва на общественото мнение, жертвата е една - Делян Палазов, който оставя деца, близки и роднини." заяви прокурорът.

Марин Марковски призова съдът за снизхождение. "Настояваме за условна присъда или пълно оневиняване, защото в Сливенския затвор човек не се поправя, там се оцелява - освен ако не си с къса коса и широки рамене." Юристът заяви, че Лерца признава фактите, но не и вина.

"Искам да си гледам децата в къщи, бяха последните думи на подсъдимата.

Предстои съдът да се произнесе в едномесечен срок.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Будалата

    29 0 Отговор
    А тез свине колко храна ще занесат на червеите. Ще има пирско угощение някой ден. Лакому дупе глава затрива.
  • 2 5712

    38 3 Отговор
    В ЗАТВОРА ТАМ И Е МЯСТОТО!!
    МОМЧЕТО НЯМА ЛИ ДЕЦА??????
    ЕЙ ТАМ ЩЕ СЕ ПРЕИМЕНУВА НА "ХА СЕГА ОБЛИЖИ ШПЕРЦА "

    Коментиран от #10

  • 3 112

    33 4 Отговор
    Изобщо не ми дреме за мнението на марковски, тая да си полежи в панделата и това е. Заслужила си го е...

    Коментиран от #9

  • 4 12345

    38 3 Отговор
    Интерсно ми е ако тази лоена топка адвоката го блъсне кола, тогава какво ще пее. Имала деца, а все едно убития полицай няма?
  • 5 Истината

    11 3 Отговор
    На тази поне 4 години затвор ....а тея условна мърши гадни алчни корумпирани..полицая сигурно деца няма
  • 6 Суйо

    6 16 Отговор
    Добре де, как за 15години само един полицай излезе да спира автомобил, бидейки на пътя му? Той ли най ги разбира вътрешните разпоредби? То се мисли, главата не е само за фуражка! Карала с превишена - има закон, глоба, точки, каквото трябва. Ако МВР признава действията на бившия си служител за правилни, от утре всички полицаи да спират от средата на лентата на движещия се. Да видим за две седмици колко жито ще се свари.

    Коментиран от #13

  • 7 Гост

    15 2 Отговор
    ЕГАТИ НАГЛОСТТА!!!!ТОЙ ПОЛИЦАЯ ИМАЛ ДЕЦА,ТЯ ЛИ ЩЕ ГО ГЛЕДА.ПОРЕДНАТА И НАГЛОСТ!!!!
  • 8 Мимито

    3 2 Отговор
    За пореден път се убеждавам,че има много прости българи и прочия,защо трябва да има такива ценизми и заплахи.Всичко се връща на най -милото Ви само това ще кажа.???
  • 9 Данчо

    0 5 Отговор

    До коментар #3 от "112":

    Аз искам ти да дойдеш при мен,аз да ти обясня някой работи как стават.Ясно
  • 10 Красимир

    0 6 Отговор

    До коментар #2 от "5712":

    Колко,сте смешни кой Ви плаща да пишете глупости и колко взимате.Децата в трети клас са по-грамотни и съобразителни.Смешни сте така да ругаят може всеки един от вас да е на тяхно място.Помислете малко и после пишете глупости!
  • 11 Де Гол

    2 10 Отговор
    Всички тия дето плюят по Лерца утре могат да бъдат на нейно място ,много жалко за полицая, но най - голяма вина има самия той за съжаление, утре и вие ако попаднете в тази ситуация ко правим , пак казвам жалко за полицая.

    Коментиран от #14

  • 12 месара

    5 1 Отговор
    всички от сливенския затвор да бъдат освободени, даже от всички затвори, даже да бутнат затворите, защото по думите на марковски, ефект от тях няма.
  • 13 goni

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Суйо":

    Ако, детето ти излезе на пътя и аз го смачкам със 100км./ч , какво ще кажеш?!
  • 14 goni

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Де Гол":

    Абе, Гол! Пожелавам ти най-милото ти същество да е на мястото на полицая!