Last news in Fakti

11 Май, 2018 10:56, обновена 11 Май, 2018 11:30 4 897 15

Пребиха разследващ журналист пред дома му в Червен бряг

  • журналист-
  • червен бряг-
  • разследвания-
  • данаил вълов

Христо Гешов нашумя с разследванията си срещу местната власт в града и кмета Данаил Вълов

Пребиха разследващ журналист пред дома му в Червен бряг - 1
Христо Гешов

Журналистът Христо Гешов е бил нападнат снощи пред дома си в Червен Бряг. От април т.г. той е част от екипа на „За истината“ и автор на предаването „На прицел“, което се разпространява онлайн.

Гешов е бил нападнат късно снощи, когато се е прибирал в дома си. Докато отключвал входната врата в гръб му е бил нанесен удар, с който е бил повален на земята. След това били нанесени още няколко. Нападателят е бил един, но е имал и съучастник, който го е чакал в паркиран наблизо автомобил.

„Това нападение свързвам на 100% с редицата мои разследвания и подадени сигнали до компетентните органи срещу местната власт в Червен бряг“, написа Гешов в профила си във Facebook.

Журналистът е подал сигнал до Областната дирекция на полицията и прокуратурата.

Преди малко повече от месец в "Шоуто на Слави" Гешов обясни, че в разследванията си, които публикува в своя YouTube канал, е разкрил злоупотреби на кмета на Червен бряг – Данаил Вълов, издигнат като независим и подкрепен от редица партии. В резултат на това кметът започва да води дела за клевета и обида срещу журналиста. „Едното от делата, което спечелих съвсем наскоро, беше заради моя статия, която озаглавих: „Кмет краде вода и не плаща данъци“. В тази статия аз описвам как фирмата на кмета, която към настоящия момент се управлява от неговата съпруга и от дъщеря му, беше хваната от ВИК Плевен да краде вода.“ – разказа Гешов. Кражбата била чрез незаконна тръба, която минава през фирмата. Данните за това са от констативния протокол на ВИК. „Същата тази фирма не е плащала данъци на общината, която управлява самият кмет и данъците ѝ възлизат на 80 000 лева“, допълни журналистът.

Христо Гешов разказа, че в общината в Червен бряг работят изключително много роднини. Той даде пример с председателя на общинския съвет, чийто син е общински съветник. Освен това въпросният син спечелил обществена поръчка да захранва с електричество общинските детски градини.

В резултат на неговите разследвания и репортажи, в полицията срещу Гешов започнали да пристигат редица жалби. В тях общинските служители се оплакват, че журналистът ги притеснява на работните им места. Според думите на Гешов в Червен бряг така се постъпва с всички, които са неудобни на властта. Майка му също била подложена на натиск да напусне работата си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 me be re

    38 2 Отговор
    В Ловеч преди ден два, пребиха зам. кмета, днес в Червен бряг пребиха журналист, какво става в държавата ни ?

    Коментиран от #4

  • 3 The TRAPPER

    32 2 Отговор
    В коя държава ?
  • 4 Тъй е

    33 0 Отговор

    До коментар #2 от "me be re":

    Е какво да става - мутрите са навсякъде - от най-горе до най-долу.
  • 5 Будалата

    9 3 Отговор
    Спокойно Боко ще оправи нещата.
  • 6 Коментар

    18 1 Отговор
    Свобода на Словото🤗
  • 7 КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ

    10 1 Отговор
    Ноторно известен факт е, че България е "бавноразвиваща се" държава. Пояснението е, че още е в стадий на обществено развитие ФЕОДАЛИЗЪМ. Примери - огледайте се...
  • 8 Джеки

    17 1 Отговор
    Мафията си има държава, а ние, хората, които сме държавата, им я предадохме доброволно. Няма свобода на словото, няма нищо, освен мафия. А ние продължаваме да прекланяме глава пред нея!
  • 9 ХАХА

    10 1 Отговор
    Ние нямаме Държава ние живеем в Държавата на Комунистите и Мафията живота който живеем дори не е наш Ум Царува Ум Робува Ум Патки Пасе!

    Коментиран от #10

  • 10 Tochno

    11 1 Отговор

    До коментар #9 от "ХАХА":

    Точно така е приятелю! Но защо спим? Всички се вдигнахме когато си мисихме, че доктора застреля плъха при самозащита? А сега, кой ще защити свободното слово. Видяхте в Словакия какво става, дайте и тук!
  • 11 ПРОСТ НАРОД

    6 1 Отговор
    .....ПРОСТ НАРОД
  • 12 е та

    5 1 Отговор
    Който пълзи,той не пада!Затова сме на този хал!
  • 13 Ганя

    7 1 Отговор
    Ми така е като Ганя спи и сънува европейските заплати и цените в супермаркетите им.Тук ще бият честните а крадливите като бейове ще си развяват байряка.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.