Last news in Fakti

14 Май, 2018 16:12 9 662 5

В МВР следели наркобандите от месеци (СНИМКИ+ВИДЕО)

  • мвр-
  • наркотици-
  • гдбоп-
  • акция-
  • костинброд

Шестима души бяха задържани от ГДБОП за производство и разпространение на дрога

В МВР следели наркобандите от месеци (СНИМКИ+ВИДЕО) - 1
Снимки и видео: МВР

Неутрализираните две паралелно действащи престъпни групи, занимавали се с производство и разпространение на наркотични вещества, са пласирали дрогата си предимно в София-област, споделиха от пресцентъра на МВР.

Разследването на властите е започнало през 2017 година, след получен сигнал, уточни зам.-директорът на ГДБОП, старши комисар Стоян Темелакиев. В хода на оперативните действия бяха засечени две паралелно действащи групи – едната, която се е специализирала в производство на синтетична дрога - кокаин, амфетамин, метамфетамин, а другата – в разпространението на наркотичните вещества.

В МВР следели наркобандите от месеци (СНИМКИ+ВИДЕО)

Установена е и следната специфика - съобразяване на количеството на произведения наркотик с потребностите на пазара, както и с дните от седмицата. Дрогата се е пласирала предимно в Костинброд и на територията на София-област - в заведения и дискотеки, като най-голямото количество се е продавало в съботните дни, а преобладаващата част от клиентите им били непълнолетни. Срещите между пласьорите били чести, а разговорите – завоалирани, допълни Даниела Начева, заместник-административен ръководител на Специализираната прокуратура.

В МВР следели наркобандите от месеци (СНИМКИ+ВИДЕО)

В рамките на процесуално-следствените действия на адреси, моторни превозни средства и лични обиски са иззети различни количества по вид високорискови наркотични вещества. На един от адресите е установено помещение с лабораторно оборудване, в което се е произвеждала дрогата. Оттам са иззети множество колби, в част от които имало и прекурсори, везни, мобилни телефони. Намерени са рецепти с химически формули, бележки с допълнителна информация за приготвянето на наркотични вещества, включително и учебници по химия, поясни Евгения Станкова, наблюдаващ прокурор.

В МВР следели наркобандите от месеци (СНИМКИ+ВИДЕО)

Задържани са общо шестима участници в престъпната дейност, сред които и организаторът на производството на наркотични вещества. Всички те са с криминални регистрации и осъждани. По първоначални данни намеренията им били да разширят дейността си и полагали усилия за повишаване на квалификацията си. Повдигнати са им обвинения за участие в организирана престъпна група. Днес Специализирана апелативна прокуратура е внесла искане за налагане на най-тежката мярка „задържане под стража“.

В МВР следели наркобандите от месеци (СНИМКИ+ВИДЕО)

Работата по доказване на престъпната им дейност и процесуално-следствените действия продължават.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наркоман

    5 3 Отговор
    Брей сега вече разбрах че кокаина е синтетична дрога....,... Тюх да му се не види мнооооого съм изостанал.,
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Прокурор

    4 0 Отговор
    В град Добрич кога целият град е залят с наркотици на които се правят чадъри от месната влас от години срещу такса спокойствие.
  • 4 тишо

    3 0 Отговор
    не само в Добрич Елате да видите община Криводол какво стана с децата и младежите и как полицайте нищо незнаят и невиждат????????
  • 5 нарко

    3 0 Отговор
    Следят тези които не плащат.