Last news in Fakti

26 Май, 2018 13:58 7 379 2

Ето кой е корабът, разтоварил 6 тона амфетамини във Варна

  • амфетамин-
  • дрога-
  • варна

"Карла А“ се казва корабът на опериращата компания „Аркас“, от който на Пристанище Варна-Запад е бил разтоварен контейнерът с 6 тона наркотици, открити от митническите служители. Установено е, че товарът е пътувал от Китай, а за получател на стоката в контейнера е посочен румънски гражданин, пише "Монитор".

Стоката е декларирана като лимонена киселина, но при започналата проверка и направения полеви тест е установено, че в 300 чувала, които бил били в контейнера, има 6 тона амфетаминопроизводни. Този кораб влезе да разтоварва и го видях като пристигаше преди 2 дни, коментира докер на пристанището, който едва ли е подозирал какво ще разтовари.

"Под наблюдението и ръководството на дежурния прокурор се извършва разследване затова, че без надлежно разрешение е пренесено голямо количество наркотично вещество през границата на страната, коментира ситуацията окръжният прокурор на Варна, Владимир Чавдаров. Според него, във Варна са залавяни различни количества наркотици, но за последните години това е най-голямото количество.

"В момента продължава оглед на местопроизшествието, като е назначена съдебно-химична експертиза, която ще ни даде отговори на въпроса какво точно е веществото, какво е неговото количество и неговото процентно съдържание", заяви още още Чавдаров.

Откъде идва стоката и къде е трябвало да отиде, на този етап е въпрос на следствие, каза прокурорът. Не за първи път се хваща такова количество наркотици на Пристанище Варна, но от доста време това не се беше случвало", добави още той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 KoKi4a

    23 1 Отговор
    Знаете ли колко контейнера минават без да бъдат проверени...?

    Коментиран от #2

  • 2 докер

    17 1 Отговор

    До коментар #1 от "KoKi4a":

    Много това е пристанище не можеш да провериш всичко.А този контейнер може да побере още толкова.