Last news in Fakti

9 Февруари, 2012 15:22 2 048 0

Защитен свидетел по „Октопод“-а дава показания по „Наглите“

  • наглите-
  • октопод-
  • алексей петров-
  • пламен устинов

Защитеният свидетел по процеса срещу Алексей Петров - Пламен Устинов, е призован да даде показания и по делото срещу "Наглите". Това стана ясно на последното заседание по делото срещу групата за отвличания, което беше на финалната права, преди адвокатите на обвиняемите да започнат да искат нови свидетели.

Адвокат Илиян Василев, който защитава Павел Петков, поиска да бъде призован като свидетел Пламен Устинов. Той е бивш служител на НСО, който е бил близък до Алексей Петров, но в момента е основен свидетел срещу него по делото „Октопод”.

Устинов е призован за заседанието в понеделник. Очаква се той даде показания във връзка с отвличането на бизнесмена Ангел Бончев. Той заяви пред медиите, че лично Алексей Петров е поръчал отвличането на Бончев, като отмъщение към своя бизнес конкурент Гриша Ганчев.

Подсъдимите за общо 11 отвличания и за един опит за отвличане са Ивайло Евтимов, Прокопи Прокопиев, Даниел Димитров, Любомир Димитров, братята Радослав и Митко Лебешковски, Павел Петков, Кирил Кирилов и Цветозар Славчев.

Днешното заседание по "Наглите" бе прекъснато веднъж с около час, за да може свидетелят Манчо Колев да се яви в залата. След като процесът продължи, свидетелят отново не се яви, а вместо това бе депозирал молба, че не може да даде показания заради ангажименти. Съдът го глоби с 500 лева.

Съдът насрочи няколко дати през март, на които трябва да започнат пледоариите на страните по делото. Част от подсъдимите най-вероятно ще дадат обяснения, след като бъдат разпитани свидетелите Пламен Устинов и Манчо Колев. 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА