Last news in Fakti

13 Февруари, 2012 12:57 2 014 0

Свидетелят по „Октопод“-а не се яви при „Наглите“

  • пламен устинов-
  • октопод-
  • алексей петров-
  • наглите

Защитеният свидетел по процеса срещу Алексей Петров - Пламен Устинов, който беше призован да даде показания и по делото срещу „Наглите“, не се яви пред магистратите.  Секретарката го търсеше по време на цялото заседание, но не успя да се свърже със свидетеля.

Поради това неговият разпит бе отложен за следващото заседание на 5 март. Съдия Виолета Магдаличнева разпореди - на разпита на Пламен Устинов да присъства и Ангел Бончев.

Устинов, който е бивш служител на НСО и е бил близък до Алексей Петров,  в момента е основен свидетел срещу него по делото „Октопод”.  Той е призован да даде показания във връзка с отвличането на бизнесмена Ангел Бончев, след като заяви пред медиите, че лично  Петров е поръчал отвличането на Бончев, като отмъщение към своя бизнес конкурент Гриша Ганчев.

Днес бяха разпитани трима свидетели, един от които беше Манчо Конев, който е братовчед на Милена Миланова – собственичка на къщата в Бистрица, където бе държан Ангел Бончев. Той е обитавал къщата, когато оперативните работници са извършили огледа, и е станал поемно лице, без да е разбрал.
Той бе доведен принудително за разпит, тъй като няколкократно бе призован и не се явяваше на заседанията. На предишното заседание съдията му наложи глоба от 500 лв.

Разпитан бе и приятел на подсъдимия Радослав Лебешковски, който е бивш митнически служител.

На днешното заседание бяха поискани промени на мерките за неотклонение на Радослав Лебешковски, който лежи в ареста вече 2 години, както и на подсъдимите Даниел Димитров и Ивайло Евтимов, които са с мерки за неотклонение „домашен арест”. Искането на адвокатите беше отхвърлено и тримата подсъдими останаха със същите мерки за неотклонение.

Подсъдимите за общо 11 отвличания и за един опит за отвличане са Ивайло Евтимов, Прокопи Прокопиев, Даниел Димитров, Любомир Димитров, братята Радослав и Митко Лебешковски, Павел Петков, Кирил Кирилов и Цветозар Славчев.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА