10 Февруари, 2012 14:25 5 019 2

Акция „Чук“ срещу дилъри на дрога, Сако арестуван

  • мвр-
  • дрога-
  • чук-
  • сако

Катерицата, Сако и други задържани

Акция „Чук“ срещу дилъри на дрога, Сако арестуван - 1
Снимка: БГНЕС

Организирана престъпна група, занимавала се с наркоразпространение, е неутрализирана в рамките на спецоперация „Чук”, съобщиха от пресцентъра на МВР. Акцията, дело на криминалисти на СДВР и под ръководството на Софийска градска прокуратура, стартирала вчера. В сектор „Наркотици” – СДВР била получена информация за престъпна група, която пласирала кокаин и марихуана.

В хода на оперативни действия по сигнала криминалистите изяснили, че бандата „работела” в строга йерархична структура и разделение на функциите. Тя била оглавявана от М.Д. /36 г./, известен с прякора Катерицата, занимавала се е и с други престъпления на територията на столицата. Катерицата бил обявен за издирване в средата на януари тази година по досъдебно производство на СДВР.

След внимателно планирани действия вчера служителите на реда засекли на бул. „Климент Охридски” тартора и неговия приближен – В.Д. /43 г./ - Весо Черния. Те пътували в лек автомобил „Audi”. В.Д. също е обявен за издирване на 16 януари т.г. по досъдебно производство в ОДМВР-Благоевград.

При обиск  служителите намерили 10 000 евро, а в спътника му - мобилен телефон, голям брой булфон карти и бележки. Последвало претърсване на жилищата на двамата задържани, откъдето са иззети компютър и записващо устройство за камери, два тефтера със записки и 400 лева.

В хода на операцията служителите на реда влезли в дирите и на още петима членове на престъпната група. Задържани са С.К. /48 г./ - Славе, В.Х. /41 г./- Кубинеца, Х.А. /42 г./- Ицо Калоянчев, С.Б. /48 г./- Сако  и Д.Г. /48 г./.

Славе е регистриран за извършени икономически престъпления и е осъждан за кражби, Кубинеца – за кражба, икономически престъпления, хулигански прояви и документни измами, Ицо Калоянчев - за кражба на МПС, тежка телесна повреда и хулиганство, Сако - за измама, кражба и притежание на дрога. При претърсвания в домовете им са открити 24 боеприпаса, пет мобилни телефона, сим карти, кутия от цигари с марихуана, хартиена сгъвка с прахообразно вещество, сламка и фонокарта, по която били открити следи от бяло прахообразно вещество.

В хода на разследването криминалистите установили, че в групата участват още четирима, които са обявени за издирване. Извършени са  процесуално-следствените действия в жилищата им и са иззети електронни везни, пластики от сим карти, кафемелачка с полепнал бял прах, раница с голям брой полиетиленови пликове с остатъци от бяло прахообразно вещество, бучка с вещество, реагиращо на кокаин, метална лъжица и заготовки, използващи се за разфасоване и пакетиране на дрогата.

Материалите по досъдебното производство са докладвани на Софийска градска прокуратура. На седмината заловени е взета мярка за неотклонение „задържане под стража” за 72 часа. Повдигнато им е обвинение по чл. 321 от НК. Спецоперацията продължава и в момента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ченге

    0 1 Отговор
    Лошо, защото сега големите куки като Светльо Тренов, нема от кой да получават заплата, след като Сако му купи и апартамен на морето, но нищо остава му Здравко!
  • 2 Ъпсурт

    0 0 Отговор
    Ей Ченге,ти ме разби.Сега някой ще те предупреди,че имаш IP.Така правят милиционерите.