Last news in Fakti

14 Февруари, 2012 08:08 2 894 1

Групата на Сако остава в ареста

  • сако-
  • стефан бонев-
  • чук
Групата на Сако остава в ареста - 1
Снимка: БГНЕС

На заседание, което приключи минути преди полунощ, Специализираният наказателен съд постанови мярка за неотклонение „задържане под стража" за групата на Стефан Бонев-Сако, съобщиха от съдебната институция. Групата бе задържана в петък при специализираната полицейска операция „Чук”.

На Бонев е повдигнато обвинение за образуване на организирана престъпна група, по чл. 354а от Наказателния кодекс - за притежаване и разпространение на наркотици.

Милен Даврански е привлечен като обвиняем за образуване и ръководене на престъпна няркогрупа.
На други 8 души - Вселин Христов Христов, Веселин Димов Димитров, Христо Михайлов Ангелов, Светослав Димитров Костакев, Гочо Димитров Гочев, Даниел Ангелов Ангелов, Владислав Тодоров Георгиев, Любен Йорданов Стефанов - са повдигнати обвинения за участие в престъпна група, създадена с цел държане и разпространение на наркотици.

Според съда са налице недвусмислени доказателства за организаторските функции на  Бонев, ръководната на Даврански и участието на останалите обвиняеми в организираната престъпна група, чиято дейност е продължила повече от година.

Поради високата обществена опасност на извършените престъпления и съществуващата опасност обвиняемите да извършат други престъпления, съдът постанови мярка „задържане под стража" за всички обвиняеми, с изключение на Веселин Христов, чиято марка за неотклонение е „домашен арест".

По-леката мярка за Христов е обоснована с „активното му съдействие като участник в организирана престъпна група, за разкриване дейността на групата и извършените от нея престъпления".

Определението подлежи на обжалване в 3-дневен срок пред Апелативния  специализиран наказателен съд. Ако бъде подадена жалба, делото по нея ще бъде на  20.02.2012 г.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дан1255

    0 0 Отговор
    глупости арестуваха или по точно прибраха неудобно момче на 22 години шампион на българия по карате за да си дигне реинтинга Цветанов то трябваше да се докараме пред европа и продължаваме така