Last news in Fakti

11 Февруари, 2012 12:25 20 760 40

Баба и дядо се самоубиха в Жигули

  • кънчево-
  • самоубийство-
  • възрастни

Драматичен край за възрастната двойка

Баба и дядо се самоубиха в Жигули - 1
Снимка: БГНЕС

Двама възрастни са намерени мъртви в село Кънчево, Казанлъшко в гаража на собствената си къща, предаде БГНЕС. 70-годишните баба Марийка и дядо Величко Петкови са открити мъртви в гаража си тази сутрин. Най-вероятно двамата възрастни са се самоубили.

Жената е на 73 години, а мъжът на -  74 години. Облекли са се с дрехите си за лягане, постелили си одеяло под ауспуха на автомобила "Жигули", запалили са колата, след това са легнали, завили са се до ауспуха и така са починали.

От извършения първоначален оглед видими следи от насилие, както и данни за насилствено причиняване на смъртта, не са констатирани, допълват от пресцентъра на ОДМВР – Стара Загора. По случая е образувано досъдебно производство.

В една от стаите на къщата им са открити дрехи, приготвени за погребение. Няма оставено предсмъртно писмо. Имат две деца - дъщеря и син, но синът е починал преди около година. Дъщерята е митничарка в казанлъшката митница. Не са били видимо болни от тежка болест. Дори в четвъртък дядо Величко е ходил да си вземе лекарствата и да се отбие при дъщеря си. Няма и следи от насилие.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бате Ицо

    1 0 Отговор
    Абе трагедия голяма,Бог да ги прости.
  • 2 РОБСТВО

    1 0 Отговор
    ИЗБЯГАЛИ СА ОТ РОБСТВОТО НА БЕДНОСТТА !

    ПЕНСИИ ВЗИМАТ САМО ПОЛИЦАЙ И ЧИНОВНИЦИ, СМЪРТТА И МЪКАТА Е ЗА ЕЖЕДНЕВИЕТО НА ПОРОБЕНИЯ НАРОД !
  • 3 Денис

    0 0 Отговор
    Бог да ги прости.
  • 4 The Bear

    0 0 Отговор
    Прав е @2
  • 5 Иван Тодоров

    3 0 Отговор
    Много тъжна история.Изисква се голяма смелост да направиш такова нещо.Явно и са се обичали хората, за да го направят заедно.Бог да ги прости!
  • 6 jiji

    3 0 Отговор
    Милите хорица,Бог да ги прости.
  • 7 Вече не вярвам на политици!

    2 0 Отговор
    Лека им пръст на хорицата и Бог да ги прости.

    А сега не мога да се сдържа да не коментирам изказването на № 2 и подкрепата му от № 4.

    Прави сте, че като причина да посегнат на живота си може да е робството на бедността, но не би трябвало да правите такива обобщения по отношение на чиновниците. Ето че стратегията на Б.Б. да настройва едни слоеве на "лошия материал" едни срещу други успява.
    Аз съм чиновник, гл. експерт, държавен служител и заплатата ми е около 700 лв. благодаление на 34-те години стаж. Редовно се налага да работим след края на работното време, в офиса сме 4 души и не можем свободно да се разминем между бюрата. Единствената "екстра" която имаме по закон е безплатното погребение (по най-ниските тарифи) и то ако се гътнем, докато не сме се пенсионирали. Съпругата ми също е държавен служите, с малко по-ниска заплата, а имаме и 2 студенти в други градове (наеми, транспорт и т.н.), така че сметнете как се справяме. Скоро се пенсионира колежка и пенсията и е 290 лв. след 37 години работа. Сигурен съм, че има висши чиновници, които взимат хаплати над 1000 и над 2000 лв. и пенсиите им са високи, но не бива заради тях да се обобщава за всички. Пък и като почнат съкращения съкращават отдолу, а не отгоре. За последните години работата, която се вършеше от 3 души сега се върши от един, но отделите и началството нагоре, в София са повече. Нито предишното, нито по-предишното, нито дори сегашното правителство процедират по различен начин. Просто режат от
  • 8 Вече не вярвам на политици!

    4 0 Отговор
    отдолу, за да присадят отгоре. Не отдавна търтеите бяха земеделците, после бяха шофьорите на тежки камиони, миньорите и нищо чудно през лятото като вдигнат цената на тока те да са виновни.
    Просто нека не забравяме, че зад всяка професия стоят много и различни хора. Нека не си го изкараваме на такива като, нас а да потърсим сметка на тези, които ни управляват. Преди 10 ноември 1989 г. бяха минали 45 години, които ни доведоха до състоянието, в което ни "завари" демокрацията. Оттогава минаха 22 години и състоянието си е почти същото, само дето разрешиха на кучетата да лаят, ама керванът продулжава да си върви във "вярната" посока, независимо кой или коя партия го карат. Заслужава си да се помисли върху това.
  • 9 Емо

    0 0 Отговор
    Така е, когато народа си мълчим и се оставяме да ни мачкат бедността в един момент превзема всички и тогава ли че настанем?
  • 10 тертер

    1 0 Отговор
    Нямат право да изоставят дъщерята по такъв безумен начин.Сигурно не им е бил хубав живота но така убиват и дъщерята.Не ги оневинявам ако умишлено са сложили край на живота си.
  • 11 Ники Иванов

    1 4 Отговор
    Алооооо бедните, дъщеря им е митничарка!!!

    Коментиран от #17

  • 12 Пресиян

    0 2 Отговор
    Ало! Тук редактори няма ли?! Докога с тези глуповати и подвеждащи заглавия, а? "Баба и дядо се самоубиха В Жигули" е заглавието и цитирам статията: "Облекли са се с дрехите си за лягане, постелили си одеяло под ауспуха на автомобила "Жигули", запалили са колата, след това са легнали, завили са се до ауспуха и така са починали.". Не знаех, че ауспухът на жигулито е вътре в колата, но всеки ден уча по нещо ново...
  • 13 дечо

    8 1 Отговор
    Какво като е митничарка сигурно взема 700-800 заплата,ако това означава че е богата значи българите много са закъсали! И да ви кажа повечето граждани едвам свързват двата края,работят за мизерните 400-500 лева на месец като луди! За да си напълниш хлодилника като хората ти трябва поне 200 лева! В българия 80% от населението живеят в мизерия.
  • 14 Б.Колев

    9 0 Отговор
    Бог да ги прости.Потресен съм, защото живеем наблизо в селото.Много кротки и тихи хора, но явно и много храбри.Ако има сила която би раздала възмездие, пожелавам същата грозна участ на българските политици, независимо от партийната им принадлежност.

    Коментиран от #23

  • 15 Майкал Давидов

    1 1 Отговор
    Подкрепям коментара на номер 14 с двете си ръце.И аз пожелавам същото на родните ни политици.
  • 16 работещ в частна фирма

    4 0 Отговор
    към коментар 7 и 8: Г-н държавен служительо, след като не ви устрйват ниските заплати и недобрите услови ня труд в държавната структура, в която работите и Вие и съпругата Ви, питам се : "Защо не напуснете оттам и не отидете да работите в частния сектор?" там редовно се остава след работа, всеки си плаща личните вноски, има право на максимум 20 дни отпуск годишно, не може да отсъства когато му скимне и само, защото днес така му е кеф, не се признават болнични до безкрай, а после да се тръсят пари за неизползван платен годишен отпуск - все превилегии на държавните служители и ред други, разбира се. Идея си нямате какъв е ситинския живот, повярвайте ми, сигурна съм в това, кеото пиша. Отделен е върпоса и дали и колко работа вършите, в действителност...а и корупцията е една интересна и дълбока тема за разговор по отношение на държавните служители в България...Дъщерите си къде ще посъветвате да започнат работа - като държавни служители ли или в частния сектор?...
  • 17 Борислав Борисов

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Ники Иванов":

    @11 Ти си уникален простак.

    Коментиран от #20

  • 18 Мао Дзе Дун

    1 0 Отговор
    Не се притеснявай колега следващата структура която ще бъде вкарана в пътя това са държавните служители.Всички лентяи ще бъдат пратени на борсата да си търсят работа.Знам го от сигурно място.
  • 19 Тони-София 37г.

    1 0 Отговор
    -----БЕЗ ДУМИ :(
  • 20 Ники Иванов

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "Борислав Борисов":

    @17 Що се лютиш бе.
  • 21 мик

    0 2 Отговор
    м.....лия 2012 г ..скоро идва нибиру и вси4ки ше идем в отвъдното
  • 22 фокусника

    2 1 Отговор
    До Ники Иванов: Какво като дъщеря им е митничарка???? Нали прочете в статията че става въпрос за Казанлъшката митница??? Тоест, митническо бюро Казанлък!
    Та... да те осветля - 800 лв. заплата!! Ако смяташ ,че това означава, че тя е богата.... маалейййй! Хайде, бягай да си пасеш овцете!

    Коментиран от #24

  • 23 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Б.Колев":

    @14 da naistina bog da prosti horata no ne zabraviai che samoobistvoto e griah i nete pravi goliam smelchaga daje naprotiv strahlivec.
  • 24 Ники Иванов

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "фокусника":

    @22 До Маг Джуна: Колкото съм контактувал с митничари, ти не си виждал толкова врабчета по дръвчета.
  • 25 shelby

    0 0 Отговор
    Лично според мен хората са били отчаяни от живота и нормално като няма как да живеят нормално !
  • 26 bai ivan

    0 0 Отговор
    да ти е.. държавата
  • 27 Цветелина Кирилова

    0 0 Отговор
    Тази новина е СРАМ за "политици" като Бойко и Дянков....
  • 28 цеце

    0 0 Отговор
    За всичко това е виновен Бойко и философа Дянков!
  • 29 тапака

    0 0 Отговор
    вярно е че боговете на глупоста и наглоста бойко и компаниа са виновни за хала на българите но докато не ги изритаме от парламента с камъни сме си мърша а не народ тука в българия когато управлява генерал му казваме демокрация а в останалите държави се нарича диктатура докога ще търпим
  • 30 stef

    0 0 Отговор
    mili4kite pone sa si umrqli zaedno
  • 31 jack daniels

    0 0 Отговор
    Цеце и Тапака,единия с име на муха а другия даже не знае как се пише тъпак....Бойко и сие няма как да са виновни необразовани.След 20 години комунистически разкол и кражби как се оправя държава бе,и то за няма и две години.Научете се да пишете и след това образовайте и чак тогава се мъчете да мислите.Когато сочиш някой с пръст,не забравяй,че другите три сочат теб.....
  • 32 Атанас Димитров

    1 0 Отговор
    njamame durjava do kade ia dokarahme.
    zashto ne se samoubiat tia s bentleytata v parlament da im e...
  • 33 Радо

    1 0 Отговор
    Немотията и мизерията докарва хората да правят такива неща и по често ще се случват. Депутатите си сменят колите като носни кърпички а минималната заплата и пенсията не мърда откакто са на власт Герб едно работно място не са открили Герб е генератор на безработица и мизерия дано по скоро свърши тяхното управление не че и БСП са стока само има обещания а изпълнение нула.
  • 34 росен

    1 0 Отговор
    Някой влизал ли е в болници в България през зимата няма никакво парно а сестрите и санитарките се държат със старците така сякаш са кучета!
  • 35 нешо тодоров

    1 0 Отговор
    pff to ve4e nqma smisal da komentirme teq raboti s seki izminal den stava vse po zle i 6te stava nqma kak dokato sedim i si traem i 4akame da ni ma4kat taka 6te e ...
  • 36 тапака

    0 0 Отговор
    на вниманието на всички алкохолици искам да поясня че от прекомерна употреба на уиски и ракийка умират мозъчни клетки и ти умекват китките ефекта е че започваш да харесваш мутри и генерали но те не те ееееееат
  • 37 Елвира Матова

    1 0 Отговор
    Стига се сте се вайкали, ами направете нещо смислено. Само констатираме по форумите, колко сме бедни и жалки, а не правим нищо. Всичките ни съседи, а дори в богатите европейски държави се бунтуват и си търсят правата с цената на жертви и много кръв. Само българите се самосъжаляваме и си траем. Хак ни е и ще става много зле.
  • 38 хаана

    0 0 Отговор
    Жал ми е за тези хора! Бог да ги прости! Но което ми прави впечатление е че в тази област на България / Казанлък има непрекъснато съобщения за смоубийства. Редно е психолози да помислят ,защо е така и да се вземат мерки. Явно хората са отчаяни в тази част на БГ, не може да няма причини. Трябва да се обърне внимание на тази област! Да се види статистиката, да се говори с хората там, нещо да се направи, не само да гледаме! Аз не съм психолог, но според мен вече е време за действия.
  • 39 iliq

    0 0 Отговор
    Силата на медийте е чудна, ако става въпрос за нелеп и трагичен инцидент, дядото от няколко дни ходи да си пали колата да си зарежда акумулатора, въпросният трагичен ден, е оставил да работи колата по късно е влязъл в гаража и се е забавил и пада на земята упоен от газовете, жена му отива да го търси, тя е с болки в краката и трудно се навежда и кляка, влиза в гаража и виждайки съпруга си на земята, инстиктивно се втурва да му помага опитвайки да го вдигне и да помогне, тя няма как да усети че се умайва от газовете на работещия автомобил, и няма как да се сети дори че работещ автомобил е опасност в гараж, и пада до него и заспива, сутрината не са намерени на килим зад ауспуха на колата а отстрани до вратата на колата, килим е имало с който са покривали картофи в гаража, но това не е интерсно за четене нали, по е интересно е 2МА СТАРЦИ СЕ САМОУБИХА ЗАД АУСПУХА НА КОЛАТА СИ..... няма морал и страдание за загубата на хората, а поднесената новина е по-важна......
  • 40 boby

    0 0 Отговор
    държавата ни съсипва а герб ни погребва!!!
    да ти е жал да се наречеш българин!