17 Юни, 2018 20:18 7 622 2

Задържаният млечен бос коментирал убийството на Иво Стаменов

  • стефан василев-
  • иво стаменов-
  • данъчни измами-
  • млечен бос

Следва да се установят какви са били отношенията между Стефан Василев и Иво Стаменов

Задържаният за данъчни измами шеф на голяма фирма за млечни продукти Стефан Василев е говорил за убийството на началника на отдел "Фискален контрол" в НАП Иво Стаменов.

Василев, който е обвинен за данъчни престъпления, е чут да коментира убийството в СРС, съобщи "24 часа".

Репликите на Василев били уловени в СРС, след като Стаменов беше прострелян на столичната улица "Дунав" в личния си джип през месец декември 2017 година.

Припомняме, на 18 декември в центъра на столицата 43-годишният Стаменов бе прострелян на път за работа. Директорът на отдел "Фискален контрол" в НАП беше прострелян в дясното рамо, като бяха засегнати големи кръвоносни съдове. След две операции състоянието му беше стабилизирано.

На 12 януари беше съобщено, че Иво Стаменов е починал в болницата.

Стрелбата срещу него бе определена като посегателство срещу държавността.

Към момента все още не е ясно кой застреля данъчния шеф.

Следва да се установят какви са били отношенията между Стефан Василев и Иво Стаменов.

Бизнесменът Стефан Василев е обвинен за ръководене на престъпна група за данъчни измами. Той беше задържан на 4 юни при акция на спецпрокуратурата и ГДБОП. Василев укрил 900 хил. лв. от ДДС за период от 4 месеца. Според прокурорите укритата сума е по-голяма.

В хода на акцията властите претърсиха над 20 адреса в Русе, Велико Търново, Пазарджик, Търговище и София.

Близки до разследването източници на вестника разказали, че Василев бил във война и с разстреляния в началото на т.г. в София бизнесмен Петър Христов, който бе собственик на млекопреработвателното предприятие "Лактима".

На 8 януари, понеделник, бизнесменът Петър Христов беше разстрелян показно пред офиса си в столични квартал "Манастирски ливади", на улица "Ралевица". Бизнесменът е получил осем куршума в гърдите, а последния е бил фатален.

Стана ясно, че Петър Христов е застрелян с професионално оръжие - чешки картечен пистолет "Скорпион". В района на убийството видеокамерите на са работили. Според разследващите полицаи убиецът е професионалист, защото такова автоматично оръжие се използвало от професионални убийци за мокри поръчки.

Една от версиите, по които работи полицията, е отмъщение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Данъчен

    7 1 Отговор
    да гръмнеш било престъпление? Сигурно са се объркали нещо?
  • 2 ванката

    6 0 Отговор
    втора статия вече за тоя и нищо не се знае каво е казал ?!?