24 Юни, 2018 13:01 30 062 18

Млечният бос, укривал ДДС, свързан със знакови убийства

  • стефан василев

Арестуваният за данъчни измами собственик на мандрата "Елена" Стефан Василев е подозиран от криминалистите за далеч по-тежки престъпления и това е причината за необичайно дългото му пребиваване в килията на следствения арест, твърди "Уикенд".

Разследването срещу Стефан Василев обаче е стартирало не заради съмненията на ченгетата, че укрива данъци, а като заподозрян за екзекуциите на данъчния Иво Стаменов и търновския бизнесмен Петър Христов.

Бирникът Стаменов бе ликвидиран на 13 декември 2017 г. посред бял ден в центъра на София. Данъчният Стаменов издъхна след няколко дни в болницата, а извършителите на мократа поръчка все още не са открити.

Търновският баровец Петър Христов, който бе дългогодишен конкурент на Стефан Василев в млечния бизнес, пък бе екзекутиран от наемник на 8 януари 2018г. пред офиса си на столичния булевард "България".

Разстрелът на Петър Христов, който управляваше млечната компания "Лактима", също не е разкрит до този момент. Сред заподозрените като поръчители на убийството му бяха членове на бандата за мокри поръчки "Килърите", които само дни преди убийството на Христов бяха осъдени на доживотен затвор. Според източници от МВР задържанията за данъчни измами Стефан Василев е бил посочен от брата на Петър Христов - Димитър Манолов, като евентуален поръчител на екзекуцията.

През годините двамата млечни шефове враждували свирепо, като по сигнали на боса на ДИТО мандрата "Елена" неколкократно била проверявана от данъчните.

Мандрата в град Елена, управлявана от фирмата "Би Си Си Хандел", била поставена и под постоянен мониторинг от отдела "Фискален контрол" към НАП, управляван от Иво Стаменов. Съмненията на криминалистите са, че млечният бос Стефан Василев може да е замесен и в двете екзекуции. Засега обаче антимафиотите не разполагат с доказателства, годни за повдигане на обвинение.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 безпартиен

    103 7 Отговор
    И като не разполагат с достатъчно доказателства защо го задържат?Само с "оперативна информация" трябва да задържат цялото НС,МС,и всеки политик!
  • 2 Будалата

    76 3 Отговор
    Та да си дойдем на думата къде е МОРАЛЪТ в БИЗНЕСА? Няма го. От там тръгват нещата. После се чудят защо има толкова жертви по пътищата. Грабежи, убийства, изнасилвания. Няма Морал в политиката, бизнеса, в училище на улицата.

    Коментиран от #9

  • 3 Насо

    38 11 Отговор
    Какво става единият уважаван бизнесмен след разбере му много хора той бил добър свят човек на мравката кът правил ,а сега какво се оказва ,че пуснал сигнали до НАП срещу КОНКУРЕНТА си. Явно данъчният е бил на хранилка при него. Е то другия търпял търпял пък накрая ги поръчал и двама е то всичко си има праг на търпение. За това му деяние го оправдавам ,но ако има и други престъпления да изгние в Софийския.

    Коментиран от #6

  • 4 Голям прос

    29 10 Отговор
    Преди 30-40г имаше престъпления, но ги хващаха и съдеха. После културно си излежаваха ефективните присъди. А сега всеки те гледа в ръцете. Не си ли платиш - лежиш. Ама който няма пари не върши простотии
  • 5 КОКА

    5 10 Отговор
    Публикувано във факти.бг: съмненията на ченгетата МАРИЯ АТАНАСОВА ПИШИ СЕ ПОЛИЦАИТЕ ЗАЩОТО ПОВЯРВАЙ МИ И ТЕБЕ МОГА ДА ТЕ ОБИДЯ С НАЙ РАЗЛИЧНИ ИЗРАЗИ КОИТО НЯМА ДА ТИ ХАРЕСАТ А ЗНАЕ ЛИ СЕ
  • 6 ванката

    7 11 Отговор

    До коментар #3 от "Насо":

    от коментара ти се разбира че не си много умен я да видим сега ако този нетърпеливия поръчител няма скрити схеми и не прави измами какво му пречат проверките???
  • 7 икем

    21 17 Отговор
    Да използваш "бирникът" за човек, екзекутиран заради работата си и оставил сираче, е меко казано - просташко и липса на всякаква човешка култура. Ма то всичко се връща, рано или късно.

    Коментиран от #11

  • 8 МНЕНИЕ

    34 13 Отговор
    Според мен гледат да му съсипят реномето и бизнеса на човека .Киселото мляко ЕЛЕНА му е хубаво и се продава навсякъде ,както и други негови продукти .Нещо намирисва тука
  • 9 Ахмак

    18 4 Отговор

    До коментар #2 от "Будалата":

    Не само,че липсва морал ами наглост и тъпота властват.Щом решават спорове с куршум,жална ни майка.Кой те люлее в таз робска люлка,бедни народе?
  • 10 супермена

    12 2 Отговор
    ами полидеи оод и те укриват данаци и правят всякакви шмекерии...по точно мандра домлян
  • 11 СТИЛИСТ

    26 4 Отговор

    До коментар #7 от "икем":

    явно не си имал собствен бизнес и да са ти влизали бг данъчни на проверка.повжелам ти го.да разбереш как се хващат и за запетайката само и само да ти направят акт, за да плащаш грешни пари,или на тях директно или на държавата
  • 12 Анонимен

    28 6 Отговор
    Нито сиренето, сирене, нито млякото мляко. Имаше ЕДНО време и сирене и кашкавал и мляко. И тогава е имало крадци и шмекери, но сега ги замениха прости мутри.
  • 13 trai40

    2 1 Отговор
    оплюват човека и се мьчат да му припишат чужди грехове
  • 14 Така мисля

    7 2 Отговор
    Явно не е удобен на някой от горе висшестоящите, затова го задържат и се опитват да му припишат престъпления, точно те дърпат конците и от тях всичко зависи,
    а и конкуренцията е безмилостна, сигурно искат да му сринат бизнеса, ще те натопят и окото им няма да мигне!Дано възтаржествува този път справедливостта и истинските виновници си получат заслуженото!
  • 15 Еленчанин

    3 2 Отговор
    Дано не затворят мандрата, че няма да мога да си вземам сирене и кашкавал...
  • 16 Дончева

    6 0 Отговор
    Доколкото си спомням, тази мандра беше собственост на друг човек, преди време и той почина при неизяснени обстоятелства. Беше времето на неприкритите рекети. От тогава нищо ново не е създадено. Така че, не е ясно кой -кой е.
  • 17 Ангел

    1 0 Отговор
    Първо, не е "бирник" както пишете. Второ, не е прострелян на 13. 12,а на 18.12. Трето, не е починал след няколко дни, а се бори за живота си цели 20 дни. И остави две дечица сирачета. Спрете да оплювате човек, да му преписвате измишльотини. Нямате ли срам от Бога. Тези които посегнаха на Иво Стаменов, ако не са въртяли далавери и не са укривали измами, защо ще се страхуват от проверка.
  • 18 Ангел

    1 0 Отговор
    Но, Господ забавя, но не забравя. Нека да им е обица на ухото.