Last news in Fakti

15 Февруари, 2012 11:37 3 378 4

Адвокат Велков оцени счупения си нос на 100 000 лв.

  • николай велков-
  • киро японеца

Съди Киро Японеца, оплаква се, че все още не може да диша нормално

Адвокат Велков оцени счупения си нос на 100 000 лв. - 1
Снимка: БГНЕС

100 000 лева иска адвокат Николай Велков за счупения си нос. Велков ще съди Кирил Киров - Киро Японеца заради тежките крошета, които стовари в лицето му в столичен ресторант.

Според разказа на адвокат Велков на 23 ноември м. г. Японеца му налетял и го ударил с две крошета в столично заведение с думите „Ти ли ще ми се правиш на мафиот, бе“. За да се сключи извънсъдебно споразумение, той поискал от Киров 20 000 лв. Те провели 3 или 4 срещи, които Японеца уговарял чрез посредници. Уговорките са протичали устно и документът за извънсъдебно споразумение е бил подготвен да бъде разписан, след като се дадат парите.

Преди да даде парите, Кирилов подал сигнал в ГДБОП и се оплакал, че Велков го заплашва с убийство. На 7 декември адвокатът беше арестуван. У него бяха намерени 10 000 белязани евро, които поискал от Киро Японеца, за да оттегли съдебния си иск срещу него.

Прокуратурата повдигна срещу Велков обвинение в измама и заплаха за убийство и поиска постоянен арест. Съдът обаче не уважи исканията на държавното обвинение. Адвокатът беше освободен от Софийския районен съд без мярка за неотклонение, защото магистратите счетоха, че не е налице обосновано предположение той да е извършил двете престъпления, за които са му повдигнати обвинения.

Николай Велчев е категоричен, че никога не е заплашвал Киро Японеца. Той определи такова твърдение като „абсолютен нон сенс“. 

„Чувствам се унижен от цялата тази история. Тогава се съгласих да получа като обезщетение 20 000 лв., но сега ще искам повече, поне 100 000 лв“, заяви Велков. „Дано съдът уважи искането ми, защото тези пари няма да покрият само физическата болка, която Киро Японеца ми причини, но и униженията, които изтърпях след това“, добави адвокатът.

Той се оплака, че все още не може да диша нормално, а носът му все още е крив. Велков се готви да съди България и в Страсбург заради ареста за изнудването на Японеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    1 0 Отговор
    Омръзна ни да го давате тоя мутраген и вземета махнете тая мазна физиономия да не дразните хората
  • 2 есмералда

    1 0 Отговор
    Какво да кажем ние обикновените хора ,които страдаме от такива като тях мутри и корумпирани/ адвокати/,дето не се срамуват да се излагат и търсят причини да се съдят и вземат непотени пари! Ние на кой съд да се оплачим???????
  • 3 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Основен ремонт и пълно възтановяване на лагерите "Скръвена",
    "Слънчев бряг","Белене" и не по политически причини ,а по наркотрафикански,трафик на хора и
    други неприемливи дейности от нормалния народ.ВЪЗТАНОВЯВАНЕ НА СВИНЕФЕРМАТА В ОСТОРОВ БЕЛЕНЕ.ИРАКЛИС !
  • 4 Bobi

    0 0 Отговор
    Очевидно в тази статия става въпрос за престъпници . Това е ясно ,но не е съвсем ясно кой е пострадалия
    "Николай Велков" ли е "Николай Велчев" и кой точно го е ударил "Кирил Киров - Киро Японеца" или "Кирилов подал сигнал в ГДБОП и се оплакал, че Велков го заплашва с убийство.........."