8 Юли, 2018 16:16 3 920 4

Синът на Йоско Костинбродския се заканил на враговете на баща си

Групата на сина на Йоско Костинбродския - Иван Йосифов, бе задържана на връх Шипка преди няколко дни, където гангстери имали оперативка. Според шефа на специализираната прокуратура Иван Гешев наследникът на Йосиф Йосифов - Костинбродския подготвял екзекуциите на прокурори и полицаи, ангажирани в разследването на тежки престъпления, пише "Уикенд".

Сред мишените на бандата са били обвинителите Емил Галипонов и Георги Мойсев, които са прокурори по делата "Килърите 4" и срещу бандата на Стефан Бонев - Сако за търговия с дрога. В първия процес обвиняем е Йоско Костинбродския, който е задочно подсъдим за стрелбата срещу Киро Японеца. От 4 години насам обаче Костинбродския е в неизвестност, като според различни данни се укрива в Сърбия и Гърция.

Съмненията на антимафиотите са, че синът му Иван е искал да ликвидира прокурор Галипонов, за да осуети съдебния процес срещу баща си и за да всее страх срещу други представители на прокуратурата и МВР. "Като очистим двама - трима, другите ще ги е страх да се занимават с нас" твърдял пред членове на бандатата си Иван.

След задържането на групата няколко от арестуваните са дали показания срещу наследника Йоско. "Аз търгувам с наркотици, не съм убиец. Беше ми заповядано да следя маршрута на прокурор Галипонов и да установя къде живее той и какви са навиците му", направил е самопризнание хората на Малкия Костинбродец. Заради опасения за сигурността на прокурорите те са поставени под охрана.

Мерки за сигурност взети и срещу трима криминалисти от отделите "Убийства" и "Терор" в ГДБОП, които също са нарочени за разстрел. Според ченгетата основният бизнес на Иван Костинбродския търговия с наркотици. Неговите дилъри са контролирали търг кокаин, хероин и марихуана в столичните квартали "Дружба".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    15 1 Отговор
    Пратете го в Китай,там да го съдят а изпълнението на присъдата да е при Дутерте.
  • 2 Ххххххх

    5 0 Отговор
    Пълна пародия е това дело. Кви са тия глупости .... като хващате свидетели поне ги научете малко от малко различни неща да говорят.
  • 3 Тях червеното знаме роди ги

    10 0 Отговор
    Има едно устройство с оптичен мерник,което решава подобни явления,но някой от създателите им бездействат.

    Коментиран от #4

  • 4 АЧЕРВЕНОТО ЗНАМЕ ГО РОДИ ЧЕРВЕНОТО

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Тях червеното знаме роди ги":

    ШАЛЧЕ НА РОТШИЛДОВИ .... ЗНАЙШ И ЧЕТЕШ ЛИ ИСТОРИЯ..?,