23 Юли, 2018 12:51 3 500 2

Опитали да убият Кървавата Иванка в затвора

  • иванка ройдова

Иванка Ройдова - Кървавата, обвинена че е поръчала убийствата на 6 души от семейството си, едва не е умряла в Сливенския затвор. Според нейни близки е направен опит да бъде умъртвена с вещество, предизвикващо симптоми на инсулт. По случая е образувана проверка, съобщи trafficnews.bg.

В четвъртък вечерта Ройдова напусна затвора, след като Върховния касационен съд отмени решението на Апелативен съд – Пловдив. 66-годишната жена бе арестувана преди три седмици в съдебна зала и отведена в Сливенския затвор.

На 26 юни т.г. състав на Апелативния съд, смени 3 - годишната условна присъда с реално наказание за същия период.

След ареста, Ройдова е откарана директно в затвора, където е прекарала 3 седмици. Няколко дни преди ВКС да се произнесе, според нейни близки, срещу нея е извършено покушение.

На 11 юли, след обяд, Ваня отишла до килията си, за да си измие зъбите, тъй като на обяд сервирали риба. Десетина минути по-късно тя усетила странно схващане, едната страна на тялото й се вдървила, устата й се разкривила. За късмет лекарят на затвора се оказал наблизо и й оказал първа помощ. След това е била прегледана и от специалист.

„Спасила я е бързата и адекватна реакция на доктора. Но целият случай е много подозрителен. Ако това се бе случило вечерта, след като тя си измие зъбите и си легне, както е правела обикновено, нямаше да оцелее” сигурен е зет й Антон Каров. Влошеното й здравословно състояние обаче не е използвано в жалбата за промяна на мярката за неотклонение.

ВКС отхвърля мотивите на апелативния съд с мотивите, че Ройдова живее на един и същ адрес от 30 години и през цялото време е съдействала на досъдебното производство и се е явявала на всяко от делата. "Обстоятелствата, посочени от въззивния съд като аргумент за задържането на подсъдимата, са назовани по твърде спекулативен начин, непозволяващ конкретното им обсъждане в съдържателен аспект" се аргументират върховните съдии.

Близки на жената твърдят, че опитът за убийство /както те го определят/ на Ройдова, далеч не е изолиран. Тя е получила и няколко предупреждения. Миналата година кабелът на микровълновата печка бил обелен с нож и печката по чудо не гръмнала. След това установила , че един от болтовете на гумата на колата й е свален, а останалите – развити. Няколко пъти намирала червени рози, забодени на чистачката на колата си, а на гроба на баща си намерила гривната на дъщеря си Жана, която е била взета от полицията. Антон и Жана намерили под чистачките на колата си скелет на птица с откъсната глава.

„Животът ни е като филм на ужасите. Опитват се да ликвидират Ваня и да ни запушат устите!” смята Каров. В писмо, изпратено от САЩ сестрата на Иванка – Ана споделя, че също се страхува за живота си.

Семейната сага продължава години, а залогът е огромен – наследството на българин – емигрант в САЩ, който след смъртта си оставя няколко милиона.

Началото на заплетената история е поставено в далечната 1951 година, когато николапетковистът Георги Ройдов бяга от комунистическия режим и заминава за Америка. Тук остават жена му и трите му деца Иванка, Стойчо и Ана. Зад океана предприемчивият българин започва като работник във фабрика за колбаси, но в последствие влиза в бизнеса с жилища под наем и сбъдва "американската мечта". Когато режимът в България пада, Георги Ройдов вече е милионер, продал е голяма част от бизнеса си и се готви да се наслаждава на старините си.

Междувременно не е забравил за семейството си в България и ако до 10 ноември успява спорадично да им помага финансово, то след 1990 година дава добър старт както на трите си деца, така и на четиримата си внуци.

Всички наследници още докато Георги е жив знаят, че са включени в завещанието. След погребението обаче с тях не се свързва никой. Стойчо, Иванка и дъщеря й Жана изпращат запитване до банката, в която са сметките на Ройдов и получават отговор, че преди смъртта си той е определил за пълномощник гледачката си Недялка Бързакова и тя ще се разпорежда с наследството. Година по-късно внукът Георги получава превод от 20 000 долара, а баща му Стойчо се сдобива с 200 000 долара, но не казват на никого. Истината излиза наяве едва след като Иванка е арестувана.

През март 2016 година полицаи с качулки нахлуват в дома на Ройдова и извеждат с белезници Иванка, Жана и съпругът й Антон. В полицията е отведена и 15-годишната им дъщеря. Какви са основанията на полицията и прокуратурата да задържат Иванка? Според обвинението възрастната жена е потърсила услугите на наемен убиец, който да ликвидира брат й и наследниците му вкупом. Това е трябвало да стане на Гергьовден 2016 г., като под масата в къщата им бъде поставена бомба. За целта тя платила 3 000 лева аванс и обещала 10 % от наследството, след като се сдобие с него.

Как обаче се стига до ареста? Според прокуратурата посредникът, който трябвало да наеме изпълнител за масовата екзекуция, се оказал агент под прикритие. Иванка обаче твърди, че е потърсила услугите на адвокат, заради наследството и агентът под прикритие в случая се бил представил като адвокат , който обещал съдействие по делото за наследството. Тук изплува и митичната фигура на украинеца Степан Кара. Братът на легендарния Димитро Кара се оказа посредникът, който свързал Иванка с агента под прикритие.

Мафиотът Степан Кара изплува от зловещата семейна сага в Брани поле3 000 лева аванс за 6 убийства? Делото срещу Иванка Ройдова стартира с противоречиви показания

Близките на Ройдова са категорични, че семейството е жертва на сложна схема. "Тя е задействана, защото майка ми категорично бе решила да си търси правата и да води дело в Щатите. Тя няма мотив да убива никого, защото дори да изтрепе цялото семейство, тя няма да получи наследството ако не успее да спечели делото срещу Бързакова в Щатите" твърди Жана Вътова.

Полицаят, който е работил под прикритие, ми се представи за адвокат от София. Той ми обеща да ми помогне с придвижването на документите по делото, което искаме да заведем срещу Недялка. Новото завещание, оставено от баща ми, е било изготвено 15 дни, след като той е получил удар и е бил неадекватен. Предишното завещание е било унищожено. Показах му документите, а той ми поиска 3 000 лева. Никога не съм мислила да унищожавам когото и да било от семейството, ние сме дълбоко свързани", заяви Ройдова в съда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ефтини сензации

    9 1 Отговор
    Що не снимате сериЯл по тоя сценарий?
    Ще стане добро забавление за простолюдието.
    😁
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.