Last news in Fakti

27 Юли, 2018 16:41 4 294 11

Потвърдено: 10-годишна присъда за Кирчо Киров

  • кирчо киров-
  • разузнаване-
  • национална разузнавателна служба

Бившият директор на НРС присвоил над 5 милиона за периода от 2007-а до 2011-а

Потвърдено: 10-годишна присъда за Кирчо Киров - 1
Снимка: БТА

Втори въззивен съдебен състав потвърди десетгодишната присъда на бившия директор на Националната разузнавателна служба генерал Кирчо Киров, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

На 24 юли друг състав на Военно-апелативния съд, след повторно разглеждане на делото потвърди присъдата в основната ѝ част, касаеща вината и размера на наказанието. Съобразно този размер и разпоредбата на закона, срокът за лишаване от правото ген. Киров да заема ръководна длъжност е намален от 15 на 13 години.

Отново е уважен гражданския иск на Националната разузнавателна служба за присвоената сума от над 4,7 млн. лв, с присъдените лихва и разноски по делото.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Върховния касационен съд.

Припомняме, че на 22.01.2018 г. Софийският военен съд наложи на Кирчо Киров наказание 15 години лишаване от свобода и конфискация на половината от притежаваното имущество за това, че от 2007 г. до 2011 г. като директор на НРС, в съучастие със свой подчинен началник отдел е присвоил от бюджета на службата валута - евро и щатски долари в особено големи размери, равняващи се на повече от пет милиона и сто хиляди лв., като случаят е особено тежък.

Поради тежестта на извършеното престъпление и размера на наложеното наказание, със свое определение военно-апелативните съдии са преценили, че съществува опасност подсъдимият да се укрие и измениха мярката за неотклонение на генерал Киров от „парична гаранция” на „домашен арест”.

В началото на юли месец мярката за неотклонение "домашен арест" на Киров беше снета и заменена с „парична гаранция”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истината

    19 2 Отговор
    Парична гаранция ..Колко?????? 1000лева ли ...боклуци корумпирани
  • 2 Драго Стойнев

    18 4 Отговор
    Че тоз не е ли бил социалистче ? Те не ходят у затвора за кражба на пари, явно е бил от някаква друга партия
  • 3 678

    27 2 Отговор
    От 15 г. ги намалили на 10 г. върховния касационен съд ще ги направи на 3 г., ще кажат, че е лежал по арестите 2 г. и накрая ще лежи една година лек режим. Е за това няма да се оправим. Една година лежачка и 5млн. в джоба.
  • 4 май

    17 1 Отговор
    време е кирето да публекува дакументите с предателите!
    ша са изненадати ! май?
  • 5 Тралала

    14 0 Отговор
    Кирчо, знае сигурно туй-онуй за механизмите на мафиотизараната ни държава...
  • 6 Йованов

    12 1 Отговор
    Значи едни генерали моа си краднат, а тоа не може? Е, честно ли е така? Или ша краднат всичките генерали или нема да краднат, ама да се прави разлика си е чисто прецакване и гурвенска работа.
  • 7 безпартиен

    12 1 Отговор
    За пред Европа и света трябва и един осъден за корупция.Явно някъде някога се е издънил и му връщат.Ако продължава да мълчи ще свърши в затвора или като "героите" на незавършения преход живели бързо.
  • 8 НАБЛЮДАТЕЛ

    8 2 Отговор
    ТРЕТИЯ СЪД ЩЕ ГО ОПРАВДАЕ ,КОГАТО НИ ГО ПРЕДСТАВЯТ ОТ КИЛИЯТА МОЖЕ И ДА ПОВЯРВАМ ,АКО ТОЗИ ГО ОСЪДЯТ ,ТО МИНИСТРИТЕ И МОСКОВ КОГА ,ОПГ ИЛИ ВЛИЗАТ ВСИЧКИ ИЛИ НИКОЙ
  • 9 1944

    3 0 Отговор
    сега вече кирето го заковаха да снася на гундяев доживот.
  • 10 Тоягата

    2 0 Отговор
    За тия дето не са на ясно - човека отказва да изпълни поръчкова акция по волята на един все още действащ депутат. Това горе са последствията. . . .
  • 11 АНОНИМЕН

    0 0 Отговор
    А МИЛИОНИТЕ И ЗА ТЯХ ЛИ Е ОТКАЗАЛ ДА ДАДЕ ,АМИ ТО ИЗЛИЗА ЧЕ Е КРАЛ И ПРИ СТАНИШЕФ И ПРИ БОРИСОВ,- А ТЕ УЖ НЕЗНАЯТ