Last news in Fakti

1 Август, 2018 14:11 2 937 9

Убиецът Соколето системно разигравал полиция и прокуратура

  • соколето

Делата срещу Радослав Стипцаров-Соколето, който се самоуби, след като застреля собственичката на благоевградското заведение „Мръсното кебапче” Снежана Достумска, ще бъдат прекратени.

В архива отива казусът за изнасилването на благоевградчанката Гергана, перверзно заснето от него с мобилния му телефон, пише struma.bg.

На наказателния процес, който вървеше при закрити врати, пострадалата жена, потърсила спасение в Англия, бе конвоирана с полиция от летището до съда заради неистовия страх, който изпитвала от насилника.

Като свидетел е разпитана бившата жена на Соколето, от която има син, която била много предпазлива в показанията си.

Освен събираните доказателства по делото са назначени множество експертизи, в това число и съдебно-психиатрична и сексуална, която установява девиации, т.е. отклонения в сексуалното поведение на подсъдимия.

На видеоклипа със сцени от хардсекса, при който използвал дилдо – изкуствен пенис, е направена идентификационна експертиза. За сексуалната гавра, последвана от заплахи към жертвата и нейните близки, Соколето стоя няколко месеца зад решетките и под „домашен арест“ и накрая бе пуснат под парична гаранция от 5000 лв. с мотива, че е отпаднала опасността да се укрие или извърши друго престъпление.

Изводът на съдиите, които пускат Соколето на свобода, е опроверган от самия него много бързо след това. Криминално проявеният благоевградчанин с 10 присъди в досието се замесва в нов скандал, след като отказва да спре на полицейска стоп-палка с джипа си БМВ Х 5.

Екшънът се разиграва на 29 юли миналата година, 15 минути след полунощ на бул. „Димитър Солунски”. Той не се подчинява да спре за проверка и за да я избегне, прави ляв завой и потегля към автокъща „Бялата висота“, след което излязъл отново на булеварда и продължил към бензиностанцията на ОМВ при „Кауфланд”.

Служебен автомобил с двама спецполицаи тръгва с включени светлини и звукова сигнализация след джипа, но Соколето им се изплъзва. След случката той е привикан за разговор във II РПУ – Благоевград, за да му бъде съставен акт за неподчинение на полицейско разпореждане.

Радослав Стипцаров се явява в управлението заедно с болния от параноидна шизофрения Иван Самсаров и казва, че това лице е карало джипа.

При повторно призоваване болният мъж казва на полицаите, че искал да помогне на Стипцаров и затова поел вината за управлението на автомобила. След неговите обяснения полицай Попниколов, който изяснявал ситуацията, провел разговор и със Стипцаров. Извикани били и полицаите, непосредствени очевидци на пътното нарушение, които били категорични, че той е карал джипа.

На Стипцаров е съставен акт, че не е спрял на стоп-палка за полицейска проверка, нарушение на чл.103 от Закона за движение по пътищата, който той подписал с възражение. Два дни след това той подал жалба в Окръжна прокуратура, че докато давал обяснения, бил заплашван и ударен през лицето от двамата спецполицаи. В жалбата си той сменил версията си, че джипът е каран от Иван Самсаров. Стипцаров вече твърди, че той е бил зад волана и возел неговата приятелка Сайда Мекльова, която била бременна и чакали дете и не спрял на полицаите, тъй като искал да й спести стресови ситуации.

Спътничката му, за която твърди, че е негова приятелка, е дъщеря на бизнесмена от Якоруда Тайфи Мекльов, който бе обвинен за менте ракията, причинила смъртта на шестима мъже и натровила други осем. Жалбата му е изпратена по компетентност на Районна прокуратура и предприета проверка, която приключила с отказ от образуване на наказателно производство поради липса на данни за престъпление от страна на двамата полицаи – заплахи и причиняване на лека телесна повреда, както твърди Стипцаров.

В резултат той е обвинен за набеждаване на полицаите и обвинителният акт е внесен в съда, но до разглеждане така и не се стигна, след като 40-годишният белополчанин сложи край на живота си, барикадаран под обсадената от барети къща в село Бараково.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ryty

    17 1 Отговор
    Стига сте драскали за тоа. Умря вече
  • 2 КГБ Териер

    20 0 Отговор
    Такива като тоя теслата ги лекува най - добре!
  • 3 ссср

    25 0 Отговор
    Стига се писали излишни статии за тоя боклук! Край, умря, отърва ни от присъствието си, няма да ни диша от въздуха! Един боклук по-малко, и други трябва да го последват.
  • 4 Благодаря

    17 0 Отговор
    Някак си почувствах, че светът стана по-добро място за живеене!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Тъп

    10 1 Отговор
    Такива като този още при първите асоциални прояви получаваше еднопосочен билет към един остров на Дунав.Но това беше при един по лош ,гаден строй където се живееше спокойно и нормално.Даже не се заключаше.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Uflaf

    6 0 Отговор
    Пишете за хилядите живи като тоя в територията. Новини за самоубити с по 10-15 присъди са добри тук.
  • 9 Путинхуйло

    3 0 Отговор
    Минус един боклук